Tothom espera amb candeletes un Nintendo Direct però, com ja ha ocorregut en altres ocasions, abans hi ha hagut un nou Pokémon Direct d’aproximadament 20 minuts de duració. Tenint en compte el recent llançament d’Espada i Escudo, no estava del tot clar quines novetats hi hauria, però finalment s’ha complert el més lògic; s’han anunciat una sèrie d’actualitzacions i expansions de pagament en substitució de les típiques terceres edicions comodí.

No obstant això, i segons la nostra opinió com a fanàtics de la vella escola, el millor ha estat el més breu. Abans de començar amb teòricament el plat fort, s’ha anunciat com qui no vol la cosa Pokémon Mundo Misterioso: Equipo de Rescate DX, una remasterització de l’original de Game Boy i Nintendo DS (2006) que arribarà a Nintendo Switch el 6 de març amb una re imaginació artística força interessant. Ara bé, ens ha semblat una mica exagerat que es llenci a preu de nova superproducció.

A partir d’aquest primer minut de nostàlgia i felicitat, tota la presentació s’ha centrat en nou contingut de pagament per a Pokémon Espada i Escudo. S’han anunciat dues noves expansions que, sincerament, tot i tenir bastant bona pinta, són el post game que s’hauria d’haver inclòs gratuïtament de sortida dins del mateix videojoc base. Fer-nos pagar 30 euros més després de l’agredolç sabor de boca que ens han deixat aquestes noves entregues no és la millor forma de generar emoció de cara al futur de la saga.

La primera expansió, que arribarà a finals de juny sota el títol de La Isla de la Armadura i se centrarà en el concepte de “superació”, ens portarà a una illa a prop de la costa de Galar. A banda de diverses zones per explorar, hi trobarem un dojo de combats Pokémon a càrrec de Mostaz, el mentor de Lionel, qui ens confiarà un nou Pokémon llegendari de lluita anomenat Kubfu, el qual pot evolucionar a Urshifu (té dues versions evolutives). A més a més, descobrirem més formes Gigamax (les dels inicials molen bastant), nous personatges i s’inclouran articles estètics que a gairebé ningú li importen.

Pokémon Direct

La segona expansió, Las Nieves de la Corona, és la que ens ha cridat més l’atenció, tot i que haurem d’esperar fins a l’octubre. Ambientada en una zona muntanyosa nevada i molt més propensa a l’exploració, ens convertirem en el líder d’una expedició que segurament culminarà amb el descobriment de Calyrex, un altre Pokémon llegendari. A més a més, inclourà un mode cooperatiu que ens permetrà buscar i capturar un munt de llegendaris d’entregues anteriors. Cal destacar també la nova forma regional de Slowpoke.

Ens han sorprès també amb tres llegendaris nous (així els han considerat a la presentació), tot i que més aviat semblen formes alternatives de Moltres, Zapdos i Articuno. Alhora, han deixat caure dues misterioses criatures que podrien ser dos nous regis, ja que tenien els característics ulls amb forma de punt a la part frontal. Pel que hem vist, podrien ser de tipus volador/elèctric i foc/sinistre.

Pokémon Direct

De la mateixa manera que amb els videojocs base, ambdues expansions són molt interessants i tenen un gran treball pel que fa a ambientació, disseny de criatures i lore de la saga. Tot i això, no ens podem desprendre de l’escepticisme que ens han generat algunes mancances crítiques d’aquestes noves entregues, sobretot si hem d’acabar pagant gairebé 90 euros per gaudir de l’experiència completa de la generació. Us convidem a veure la presentació sencera si no us voleu perdre cap detall.