Vanillaware és una d’aquelles desenvolupadores que per nom no fan massa soroll, però sempre apareix quan es parla de videojocs icònics. Després d’uns quants anys sense novetats (sense comptar les revisions de Dragon’s Crown per a PS4 i d’Odin Sphere per a PS3, PS4 i PS Vita), l’estudi japonès ha estrenat avui a terres europees 13 Sentinels: Aegis Rim, una aventura dissonant i disruptiva en la qual la humanitat ha de lluitar per sobreviure.

Haurem d’acompanyar uns personatges que han vingut del passat per lluitar contra uns monstres que només podrem vèncer amb l’ajuda dels robots humanoides anomenats Sentinels. El joc ens proposa una trama adulta i plena de girs de guió, un sistema de combat estratègic, un estil artístic esplèndid i una banda sonora dirigida per Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy Tactics, Breath Of Fire, Tactics Ogre…). En resum, una barreja d’ingredients que enamorarà qualsevol fanàtic de les anteriors obres de l’estudi.

Conegut com a Puraguru fins al 2004, Vanillaware està al darrere d’algunes obres magnes com Odin Sphere (PS3, PS Vita, PS2, PS4), GrimGrimoire (PS3, PS Vita, PS2) o Dragon’s Crown (PS3, PS Vita, PS4). També de jocs com Kumatanchi (Nintendo DS) Grand Knights History (PSP) i Muramasa (Wii, PS Vita).

Tots aquests videojocs comparteixen algunes característiques: un estil artístic extraordinari, una jugabilitat que entra dins del pòdium de la excel·lència i un desenvolupament argumental fantàstic. Com no podia ser d’una altra manera, 13 Sentinels: Aegis Rim no n’és una excepció, així que l’heu de tenir al vostre radar de compres si teniu una PS4; es podria convertir en el vostre videojoc preferit de l’any.