Els guanyadors optaran a premis com un viatge a la Gamescom 2024 o la possibilitat de desenvolupar i publicar el videojoc complet amb la incubadora GameBCN

A poc a poc i bona lletra, però cada cop anem coneixent més detalls sobre les diverses línies d’acció que la CCMA va presentar fa uns mesos en el marc d’una aposta estratègica pel sector dels videojocs. Dijous passat, el centre ENTI-UB va acollir la presentació de la primera edició dels Premis Ludi, un certamen destinat a estudiants de graus, postgraus, màsters i cicles formatius, en què hauran de presentar prototips de videojocs sota una premissa concreta i dins d’un termini relativament breu de temps, semblant a la dinàmica d’una game jam.

L’enunciat de cada edició proposarà continguts d’interès clau per connectar els creadors amb la ciutadania, segons ha explicat el cap d’Arts Digitals i Videojocs de 3Cat, Oriol Boira. En aquesta primera convocatòria, els participants hauran de crear un videojoc que, de manera divertida, contribueixi a fomentar l’hàbit de connectar amb la informació diària entre aquelles persones que no el tenen adquirit.

Premis Ludi 3cat videojocs

Quant a les característiques de desenvolupament, es demana una jugabilitat casual, amb possibilitat de fer partides ràpides en què s’obtingui una puntuació, per tant, ha de tenir una corba d’aprenentatge ràpida i intuïtiva. A més a més, s’ha de regir pels valors que defensa el llibre d’estil de la CCMA i ha d’encaixar amb un públic objectiu adult (35-50 anys). Els prototips han de ser funcionals per a mòbils, tauletes i ordinadors, i s’han de poder executar en local des dels principals navegadors d’internet.

El certamen comptarà amb diverses categories, com ara el premi a la “màxima diversió”, atorgat per l’estudi Socialpoint —que ha estrenat fa poc el videojoc Top Troops, disponible en català—, el premi a la “millor rejugabilitat” o el premi a la “màxima creativitat”. Els projectes guanyadors podran triar com a recompensa un viatge a la Gamescom 2024 o un PC gaming. També hi haurà un reconeixement per la inclusió i accessibilitat, lliurat per Gameloft Barcelona; la proposta escollida podrà visitar les oficines de la desenvolupadora, amb una mentoria inclosa, i s’emportarà una targeta regal de 300 euros a Steam.

A més, un dels projectes escollits es desenvoluparà de manera completa amb l’ajut de la incubadora GameBCN i 3Cat el publicarà al mercat. Tots els estudiants matriculats en uns estudis de grau superior en un centre amb seu a Catalunya ja es poden inscriure per participar-hi; el 5 de novembre començarà la prova i es podran presentar propostes fins al 15, individualment o en grup de fins a quatre persones.

Els Premis Ludi, que s’uneixen a l’anunci del videojoc de la sèrie Crims, fet per l’estudi igualadí Cubus Games, s’emmarquen en el nou pla estratègic de 3Cat per convertir-se en un actor clau en el sector dels videojocs, alhora que contribueix a impulsar-lo, estimula la innovació i fomenta el talent local.