Podràs regentar una cafeteria plena d’animalons bufons, posar-se en la pell d’un gosset detectiu, disparar a tort i a dret o simplement caminar i observar la grandesa de la natura
Just in Crime (Gomet Games)
Nom Nom: Cozy Forest Café (Anaïs Salla, Devilish)
Sembla un videojoc fet a mida per mi. Sempre he tingut preferència per aquells gèneres pensats per gaudir-los d’una manera relaxada, però si a més a més el protagonitzen tota mena d’animalons adorables i ens situa en una cafeteria que hem de gestionar i personalitzar… I també m’agrada treballar de cara al públic; es nota que estic escombrant cap a casa en aquesta llista, oi?
Per situar-vos ràpidament, si us criden l’atenció videojocs com Coffee Talk o Camper Van (que també arribarà en català, tinc entès), Nom Nom és una aposta segura. Haurem d’atendre de la millor manera els clients i ens podrem fer amics d’ells, alhora que decorem el local al nostre gust amb tota mena d’objectes. Cada animaló tindrà les seves preferències, així que haurem de preparar els plats adequats i descobrir noves receptes a través d’un simple però entretingut minijoc musical.
Nom Nom és un projecte personal de la desenvolupadora Anaïs Salla, qui també forma part de l’estudi valencià DevilishGames, autors de Minabo – A walk through life, videojoc que també em va agradar molt (no us deixeu enganyar pel títol) i que també està disponible en català. De moment, tampoc tenim cap data prevista per l’estrena de Nom Nom, així que aneu fent gana amb aquesta demo.
Waterfall Prisoner (Albert Pagès)
No tot podia ser tan bonic. Waterfall Prisoner és d’aquests videojocs que et fan rumiar, que també va bé de tant en tant. Ens despertem en una cel·la del soterrani d’una misteriosa torre i sembla que no som els primers que intentem escapar; haurem de desxifrar els diversos trencaclosques (alguns de punyeters) mentre ens envaeix una sensació d’angoixa i certa por, tot i que afortunadament (almenys per a mi) no hi ha ensurts ni sobresalts. A diferència dels anteriors, Waterfall Prisoner ja està disponible a Steam.
Recollection (Erkberg Games)
He conegut aquest videojoc gràcies al grup Ce Trencada, que en va fer fa poc la traducció al català. En aquest cas, diria que es tracta d’una proposta contemplativa, ja que consisteix simplement en caminar i observar què passa al teu voltant. Això sí, hi haurà algunes mecàniques bàsiques prèvies com ara connectar estrelles (inclou un mode de joc amb una mica més d’acció i dificultat). És una experiència breu que compleix el que promet. També el teniu disponible a Steam a un preu força assequible.
El triplet survivor (Family Devs)
Aquest és un cas curiós, ja que engloba tres videojocs alhora, els quals tenen força similituds, però cadascun amb els seus matisos. Estic parlant de Viking Survivors, Cards Survivors i Cards and Gun. Com ja u podeu imaginar, tots tres són roguelites de l’escola de l’aclamat Vampire Survivors, amb molta acció en pantalla, trets a tort i a dret i onades d’enemics. El primer té una temàtica més rústica, ja que controlem un guerrer viking, mentre que el segon i el tercer introdueixen la mecànica de les cartes, que confereixen diferents habilitats o potenciadors. Si t’agrada el gènere, aquí en tens per estona.
És força sorprenent, sobretot si tenim en compte que l’últim videojoc d’aquest estudi és Harvest Days, un simulador de granja. D’un ou a una castanya, vaja, i per partida triple. De moment, cap dels tres té data de llançament, però s’agraeix que ja tinguin les demos disponibles en català.
Finalment, m’agradaria destacar breument altres videojocs que també tenen demo en català a Steam actualment, o que el videojoc final l’inclourà, com és el cas de Kity Builder, en què un equip de gatets obrers construeixen ciutats perquè altres gatets les habitin; crec que no fa falta que digui res més, entra dins de la categoria wholesome que tant m’agrada, amb un píxel art que fa força patxoca (m’han revelat que aviat publicaran una nova demo, així que caldrà estar-ne pendents).
No em vull oblidar tampoc de Undead Citadel, que és un dels pocs videojocs en realitat virtual disponibles en català, o de Magic Twins, un videojoc arcade de trencaclosques i l’únic localitzat concretament al mallorquí. Finalment, acabo amb Outlive, un videojoc que sincerament no sé pas d’on surt, però és de terror i sembla de l’escola Outlast. Ara bé, el que més m’ha sorprès és que l’estan desenvolupant conjuntament un pare i el seu fill; només per això val la pena donar-li una oportunitat, que a més s’estrena ben aviat, el 17 d’octubre. Apa, ja teniu feina per aquests dies!