És un fet que la indústria catalana del videojoc és cada vegada més potent i reputada arreu del món. Durant els últims anys hem vist com alguns estudis apareixien en grans esdeveniments o presentacions, com la Gamescom o els Nintendo Direct. La més sonada ha estat la recent nominació del videojoc Endling: Extinction is Forever a la categoria Games for Impact dels The Game Awards; vam estar pendents de la gala per si en sortien guanyadors, però no va poder ser. Tot i això, aguantar desperts fins a la matinada va tenir una gran recompensa, ja que ens van agafar per sorpresa amb la presentació en primícia del nou videojoc de l’estudi barceloní Piccolo: After Us.

Qui ens havia de dir que, just després d’un espot de la nova actualització de l’Among Us, veuríem una de les famoses world premiere dels The Game Awards protagonitzada per un videojoc fet a casa? After Us és una aventura amb trencaclosques i exploració situada en un món surrealista i abstracte preciós, on no queda rastre de la humanitat. La nostra missió serà donar-li una nova oportunitat al planeta, sota la pell de Gaia, l’esperit de la vida, a través d’una «commovedora història de sacrifici i esperança».

Sembla que la dinàmica principal del joc serà salvar les ànimes i reviure els animals extingits, amb un clar component emocional, ja que abans coneixerem com van ser els seus tràgics finals: l’última balena arponejada, l’última àguila engabiada, l’últim cérvol caçat… Alhora, haurem de sobreviure a unes criatures perilloses que devoren la poca vida que queda al planeta, mentre explorem i netegem uns paisatges desolats a causa de la relació destructiva entre els humans i la natura.

Clarament, After Us s’emmarca dins del segell d’autor que Piccolo Studio ja havia demostrat amb el seu primer videojoc, Arise: A Simple Story, una aventura emotiva que parla sobre la pèrdua de l’amor i en què controlem el temps i modifiquem l’entorn a mesura que revivim moments agredolços del passat. Tot i això, és evident que After Us és més ambiciós quant a les possibilitats de joc i la dimensió de l’entorn.

I també serà més ambiciós des del punt de vista tècnic, ja que sortirà únicament a consoles de nova generació (Xbox Series, PS5) i PC. A més a més, cal destacar que After Us s’estrenarà de la mà de la coneguda editora Private Division, que forma part de la gegant americana Take Two. Ara bé, la millor notícia és que podrem gaudir d’aquest videojoc en català, tal com ja indica la seva pàgina a Steam.