El manga en català, com us hem dit alguna que altra vegada, està en un bon moment. Fa poc més d’un any que estem rebent una allau de novetats i sorpreses per part d’un bon grapat d’editorials, i avui us parlarem del manga ‘Ànima Vertical‘, que aviat publicarà Símbol Editors.

"A les muntanyes, primer has de protegir la teva pròpia vida per esperar salvar la dels altres. »

Històries d’alpinisme n’hi ha poques, i aquesta n’és una de ben especial. Es tracta de l’història que narrarà el periple de Yasushi Senju, un alpinista veterà que entrena dia i nit per enfrontar-se com cal per fer un cim històric; parlem de The Big Wall: un mur vertical de 1.250 metres situat al nord del Canadà.

Som davant d’una obra inspirada, en part, per l’alpinista japonès Yasushi Yamanoi, esportista d’elit que va rebre el premi ‘Piolet d’Or’ l’any 2021. El manga, com a conseqüència, és un títol carregat d’humanitat que tracta la passió per la muntanya i la escalada d’una manera emocionant però, alhora, força crua.

Ànima Vertical posa sobre la taula valors com el compromís, la renúncia, els riscos, l’amistat, el valor o la determinació, tot això en un sol volum únic que ens farà viure una història fantàstica, amb la que podrem tocar amb la punta dels nostres dits el que és la muntanya, el seu univers i els riscos que es prenen a l’hora de fer un viatge tan important.

De moment no us en podem dir gaire més, el volum surt el dia 29 de maig a 20 euros (format A5). Com ho veieu?, us ha cridat l’atenció? Nosaltres ho tenim ben clar: tenim moltes ganes de gaudir del manga de dalt a baix.