Bethesda ha perdut el nord, com a mínim amb Fallout 76. Després d’un accidentat llançament envoltat de crítiques i polèmiques, sobretot per la seva edició col·leccionista i la infinitat d’errors inicials, vol cobrar al jugador/a 15 euros mensuals per “millorar encara més l’experiència”. Sota el nom de Fallout 1st, l’anunci arriba de la maneta de l’endarreriment fins al primer trimestre de 2020 de la pròxima actualització, Wastelanders.

Fallout 1st serà una subscripció prèmium que permetrà l’accés a mons privats del joc en companyia de fins a 7 jugadors/es, emmagatzematge il·limitat, objectes estètics exclusius, un paquet d’icones i gesticulacions per als personatges, un establiment de supervivència amb la funció de viatge ràpid i un sou de 1650 àtoms al mes (la moneda del joc), entre altres bonificacions i recompenses superficials per les quals ningú amb una mica de seny pagaria 15 euros mensuals.

Fallout 76 (Falout 1st subscription)

No sóc ni molt menys un aficionat a Fallout 76 ni conec a fons la saga, però em sembla un despropòsit majúscul i directament una presa de pèl al públic que va confiar en el joc des del primer moment tot i les seves mancances. Bethesda pretén cobrar 15 euros mensuals per millorar (que no és molt difícil) els serveis d’un únic joc (que ja va tenir un cost d’adquisició inicial) quan pel mateix preu tens l’Xbox Game Pass Ultimate, el qual en permet l’accés a més d’un centenar. Esperem que s’ho mengin amb patates.