Gràcies al suport de més de 200 mecenes, el videojoc s’estrenarà el 8 d’agost a la plataforma Steam, però els creadors esperen portar-lo a consoles i dispositius mòbils

‘Catcelona: A purrfect city’ veurà la llum aquest estiu després que hagi superat amb èxit la campanya de finançament a la plataforma Kickstarter, en què necessitaven arribar a un objectiu mínim de 15.000 euros. El videojoc ens proposa cercar més de 300 gatets amagats per la ciutat, sobretot en edificis i elements emblemàtics de l’arquitectura barcelonina, i guiar-los sans i estalvis fins al refugi.

«Visitar Barcelona i trobar gats, què més necessites?», així és com ens expliquen els creadors la simple premissa de ‘Catcelona’, que comptarà amb més de 300 gats dibuixats a mà i il·lustracions detallades d’escenaris ben coneguts de la ciutat. A més a més, hi haurà nivells addicionals en què fins i tot podrem entrar a dins d’alguns edificis. De moment, a la versió demo hem pogut buscar per la Sagrada Família.

‘Catcelona: A purrfect city’ estarà disponible en més de 15 llengües, inclosa evidentment el català. També inclourà opcions d’accessibilitat per a persones autistes o amb sensibilitat alta. Alhora, destinarà un 5% de cada venda al Jardinet dels Gats, un refugi situat al Raval. S’estrenarà el 8 d’agost a Steam, però els creadors ja han anunciat que intentaran portar-lo també a dispositius mòbils i consoles.

Tot i que ja s’ha superat l’objectiu mínim de finaçament, encara es pot participar en la campanya des de cinc euros per aconseguir una còpia del videojoc, entre altres recompenses com postals, una baralla de cartes o fins i tot afegir el teu gat real per trobar-lo dins del joc. Sense dubte, és una d’aquelles propostes que ens agraden, fetes a casa i amb un motiu creatiu de proximitat social i cultural.