Ja és habitual que Google publiqui petits jocs o experiències interactives per celebrar grans fites o dates destacades, disponibles durant un temps limitat a la pàgina principal de Chrome (on normalment hi ha el logotip); són els coneguts doodles. Amb motiu del tret de sortida dels Jocs Olímpics de Tòquio, avui ens hem aixecat amb una sorpresa d’allò més agradable: sota el nom de Champion Island Games, ens hi hem trobat un videojoc arcade de proves esportives i pinzellades de rol desenvolupat per l’estudi d’animació Studio4ºC (Berserk, Asura’s Wrath, Catherine…) i traduït al català!

Amb una estètica que recorda als videojocs de rol de 16 bits i una forta ambientaciò mitològica japonesa (els personatges són criatures com tanukis, onis, tengus, etc), haurem de superar fins a set proves esportives, vèncer els campions i aconseguir tots els pergamins corresponents. La jugabilitat no té misteri; només necessitarem la barra espaiadora i les fletxes direccionals del teclat. Les set disciplines són tenis taula, escalada, monopatí, rugbi, natació sincronitzada, tir amb arc i marató.

A banda de les proves esportives, podrem explorar un mapa força gran (tenint en compte que és un videojoc de navegador), fer missions secundàries força entretingudes i descobrir curiositats parlant amb els personatges. A més a més, el nostre progrés es guardarà automàticament i podrem triar un dels quatre equips per sumar punts als marcadors mundials. Destaquem també les seqüències animades, força boniques de veure entre proves. Ah, i el protagonista és un gat ninja… què més voleu?

No sabem si la traducció al català ha tingut revisió humana o és completament automàtica de Google, però val a dir que la qualitat és força alta (hem vist fins i tot combinacions de pronoms febles!); en qualsevol cas, és una bona notícia. Champion Island Games només estarà a la pàgina principal avui, però recordeu que hi podreu jugar en qualsevol moment al repositori de doodles.