Ja és habitual que Google publiqui petits jocs o experiències interactives per celebrar grans fites o dates destacades, disponibles durant un temps limitat a la pàgina principal de Chrome (on normalment hi ha el logotip); són els coneguts doodles. Amb motiu del tret de sortida dels Jocs Olímpics de Tòquio, avui ens hem aixecat amb una sorpresa d’allò més agradable: sota el nom de Champion Island Games, ens hi hem trobat un videojoc arcade de proves esportives i pinzellades de rol desenvolupat per l’estudi d’animació Studio4ºC (Berserk, Asura’s Wrath, Catherine…) i traduït al català!

Amb una estètica que recorda als videojocs de rol de 16 bits i una forta ambientaciò mitològica japonesa (els personatges són criatures com tanukis, onis, tengus, etc), haurem de superar fins a set proves esportives, vèncer els campions i aconseguir tots els pergamins corresponents. La jugabilitat no té misteri; només necessitarem la barra espaiadora i les fletxes direccionals del teclat. Les set disciplines són tenis taula, escalada, monopatí, rugbi, natació sincronitzada, tir amb arc i marató.

champion island games catala videojoc
champion island games catala videojoc
champion island games
champion island games catala videojoc
escalada champion island games
champion island games catala videojoc
champion island games catala videojoc
{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","mode_bx":"horizontal","slide_to_show_bx":"1","max_slide_to_show_bx":"1","slide_to_scroll_bx":"1","slide_margin_bx":"0","slide_width_bx":"0","start_slide_bx":"0","ticker_bx":"false","ticker_hover_bx":"true","height_start_bx":"false","random_start_bx":"false","caption":"false"}

A banda de les proves esportives, podrem explorar un mapa força gran (tenint en compte que és un videojoc de navegador), fer missions secundàries força entretingudes i descobrir curiositats parlant amb els personatges. A més a més, el nostre progrés es guardarà automàticament i podrem triar un dels quatre equips per sumar punts als marcadors mundials. Destaquem també les seqüències animades, força boniques de veure entre proves. Ah, i el protagonista és un gat ninja… què més voleu?

No sabem si la traducció al català ha tingut revisió humana o és completament automàtica de Google, però val a dir que la qualitat és força alta (hem vist fins i tot combinacions de pronoms febles!); en qualsevol cas, és una bona notícia. Champion Island Games només estarà a la pàgina principal avui, però recordeu que hi podreu jugar en qualsevol moment al repositori de doodles.