Només fa uns quants mesos del llançament de Summer in Mara, però l’estudi valencià Chibig ja treballa en el seu pròxim projecte. No es tracta d’un nou videojoc, sinó que ens ha sorprès amb l’anunci d’una versió per a Nintendo Switch de Deiland, la seva primera obra. Estrenada el 2018 a PS4 (posteriorment també a PC i dispositius mòbils), es tracta d’una aventura inspirada en El Petit Príncep on hem de cuidar un planeta i convertir-lo en un lloc agradable per viure-hi; podem cultivar, fabricar, construir, complir missions, millorar les nostres habilitats, comerciar amb visitants, etc.

Podríem dir que Deiland és el mestre superat per l’alumne, ja que Summer in Mara conserva i millora moltes de les seves particularitats. Potser és per aquesta raó que l’estudi s’ha animat a desenvolupar-ne una nova versió, aprofitant l’experiència adquirida durant aquests anys; val a dir també que molta gent havia demanat poder jugar-lo a Switch. De fet, promet ser molt més que un port.

Chibig assegura que serà una reimaginació del videojoc original. Sota el títol de Deiland: Pocket Planet, inclourà contingut exclusiu (més receptes, construccions i cultius), millores gràfiques i de jugabilitat, nous temes musicals i tots els DLC sense cost addicional, fins ara només disponibles a PC.

No obstant això, una de les novetats que hem trobat més interessants serà el sistema d’estacions. Segons l’època de l’any, el planeta canviarà radicalment. No només aportarà diversitat visual i d’ambientació, sinó també profunditat de joc; per exemple, els cultius seran diferents.

Per poder implementar totes aquestes millores, l’estudi ha engegat una campanya de Kickstarter que estarà oberta fins al matí del 7 de novembre. A hores d’ara, gairebé ja s’ha assolit la fita mínima de recaptació i apunta a superar-la amb escreix. Cal recordar que la campanya de Summer in Mara va recaptar més de 230.000 euros, resultant el cinquè videojoc més reeixit de Kickstarter a Espanya.

Si us afanyeu, encara podeu escollir les recompenses early bird i rebre una còpia digital a preu reduït (també hi ha una opció prèmium amb un llibre d’art, entre altres recompenses digitals). Deiland: Pocket Planet s’estrenarà a Nintendo Switch el març de 2021 i també el podrem gaudir en català. Genial!