No hi ha aturador per l’estudi valencià Chibig des de l’èxit rotund que va suposar Summer in Mara. Només durant l’últim any han portat una versió millorada de Deiland a Nintendo Switch, han publicat el primer capítol d’una novel·la visual costumista anomenada Stories of Mara i ara tornen a engegar una campanya de Kickstarter per finançar el seu nou videojoc, Ankora: Lost Days. Seguint la seva línia creativa, es tracta d’una nova aventura de supervivència basada en l’exploració, la recol·lecció de recursos i la construcció protagonitzada per Mûn, cadet de la Patrulla Interestel·lar.

Si feu memòria, Ankora és un planeta que podíem visitar a Deiland gràcies a la mateixa Mûn, qui ens hi portava a canvi d’una unitat de combustible. També ens la trobàvem a les platges de Summer in Mara. De fet, un dels primers projectes de Chibig va ser una aventura per a dispositius mòbils amb el mateix nom; tot i ser un videojoc completament nou, també podríem entendre Lost Days com un gran remake. No hi ha dubte que totes les creacions de l’estudi estan connectades dins d’un mateix univers.

Ankora: Lost Days repeteix i millora la fórmula d’èxit de Summer in Mara, de la mateixa manera que aquest ho va fer respecte Deiland. Hi haurà sis entorns per explorar (bosc, desert, prat, muntanyes de neu…) que sumaran més d’un centenar de mapes i missions: “Mûn haurà d’elaborar les eines per recollir recursos que podràs combinar a la cuina i al banc de treball per crear-ne de nous. Puja de nivell amb cada acció i aprèn noves receptes i habilitats per augmentar les possibilitats de sobreviure”.

Entre les seves referències i inspiracions trobem l’exploració de The Legend of Zelda: Link’s Awakening i l’estètica de pel·lícules com “Allà on viuen els monstres” o “Nausicaä de la Vall del Vent”, estrenada un any abans de la creació del famós Studio Ghibli. És ben interessant la proposta de Chibig, mesclant el perill de la supervivència amb una ambientació adorable i un rerefons sentimental.

ankora lost days chibig videojocs català valencià kickstarter collector

En menys d’un dia, la campanya de finançament acumula més de 700 mecenes i 30.000 euros recaptats. De fet, s’ha assolit l’objectiu inicial en menys de tres hores. No és estrany, ja que Chibig ha aconseguit fidelitzar una gran comunitat de jugadors que creix cada vegada que triomfen a Kickstarter (ja és la quarta vegada). Serà difícil superar les xifres de Summer in Mara, però tot apunta a un nou pelotazo.

I per si no fos prou, aquesta vegada han afegit edicions físiques a les recompenses sumant forces amb Tesura Games, una distribuïdora que últimament ens està deixant les butxaques buides… les edicions de col·leccionista són irresistibles! Ankora: Lost Days s’estrenarà l’estiu de 2022 i podeu participar en la campanya de Kickstarter fins al 9 d’octubre. Per cert, no fa falta dir que hi podrem jugar en català, oi?