Les coses han canviat molt al món dels videojocs. Cada vegada apareixen més propostes que es desmarquen de les tendències convencionals i que mai haguéssim imaginat que encaixarien sota el control d’un teclat o comandament. Qui anava a dir que jugaríem a un títol en el qual som un barista que regenta la seva pròpia cafeteria. D’entrada, aquesta premissa segurament no us ha resultat gaire atractiva; permeteu-me, però, explicar-vos per què Coffee Talk ens ha enamorat.

Què hi ha darrere d’una tassa de cafè, d’un te o d’una mica de xocolata desfeta ben calenta quan tenim l’ànima congelada? Calor humà, bon gust, unió, paraules… Les millors històries esdevenen quan el nostre cor té problemes i algú ens dóna l’oportunitat d’ofegar les penes en una tassa de cafè ben carregat.

Un lloc on quedar, parlar i relaxar-nos

Sortim de casa ben d’hora amb la jaqueta posada, fa fred, està plovent; una merda. Hi ha gent que ens mana fer mil i una coses, els problemes s’ajunten i sembla que tothom qui ens rodeja no entén res del que ens passa. Cau la nit i l’amfitrió d’una cafeteria ens deixa asseure en una de les còmodes cadires i ens serveix un bon cafè. Es veu que en sap, no és una beguda feta a la babalà. Estem a gust.

Residim a una ciutat on moltes races conviuen de manera comunitària: hi ha vampirs, homes llop, orcs, aliens, exemplars antropomòrfics que subsisteixen dins de l’aigua però que poden sortir a l’exterior… Seattle és el lloc on els somnis poden deixar de ser-ho.

Nosaltres serem els encarregats de servir les begudes. Ara bé, la clientela tindrà gustos molt diferents; haurem de ser professionals i satisfer les seves necessitats. Per aconseguir-ho, comptarem amb l’ajuda d’una llista de receptes que s’aniran desbloquejant a mesura que descobrim els seus ingredients.

Coffee Talk

Excel·lència visual i sonora

La potència audiovisual és part d’allò que determina si ens agrada o no un videojoc. En aquest cas, ens trobem davant d’un títol visualment meravellós; no busca el realisme, sinó que opta per un enfocament intimista on els colors, el disseny dels personatges, la llum d’ambient i una suma d’altres petits detalls fan de Coffee Talk un videojoc molt agradable.

Tot i que nosaltres ens posem en la pell de la persona que regenta l’establiment, els nostres clients i clientes són realment els i les protagonistes. De fet, són els qui dirigeixen el pes narratiu i ofereixen el caliu que transmet l’obra. Les converses i els problemes de cada client són clau perquè la trama avanci. Nosaltres no parlarem; ens limitarem a escoltar, ajudar en algun moment i servir el millor cafè.

I no podem parlar d’aquest videojoc sense destacar la seva banda sonora. S’ajusta a la perfecció amb el que passa en pantalla i les circumstàncies argumentals. Peces d’ambient, jazz, vocals suaus… El menú musical escau com anell al dit al mood de l’obra. Us en deixem un petit tast.

La nit és jove i tota vostra

Toge Productions ha sabut com crear un joc de simulació, en què les persones creen vincles entre elles, on les races no es barallen per la seva aparença física i en el qual un bon cafè i un barista que obre la seva cafeteria de nit és capaç d’unir els cors dels habitants.

Vols conèixer quines inquietuds té cada personatge? Per què no se’n van a casa i es queden a prendre un te a les 10 de la nit? Nosaltres no us destriparem res més. Teniu disponible Coffee Talk a totes les plataformes; us animem, com a mínim, a provar la seva demo.