Moltes editorials estan apostant fort pel manga en català en els últims mesos, i en aquesta edició del Saló del Còmic hem tingut força novetats inesperades

El Saló del Còmic de Barcelona és un dels esdeveniments mediàtics més importants de l’any. Cada any hi ha més assistents, activitats, ponències i conferències i aquest any sembla que ha batut tots els rècords. Un cap de setmana en el que els assistents han pogut gaudir d’un ambient únic, participar en experiències pròpies del mon del còmic i assistir a xerrades.

Les editorials veuen que hi ha espai per les seves obres en català i, durant els tres dies, hi ha hagut alguna que altra sorpresa pels fanàtics del manga en català.

Shin chan és una de les obres més estimades pel públic catalanoparlant: una obra irrepetible que explica les vivències d’un nen de cinc anys, força entremaliat i descarat amb una família d’allò més normaleta, alhora que peculiar. A Catalunya, es va emetre al 2001 i vam poder gaudir de més de 400 capítols, fins que, al 2005, Antena 3 va comprar els drets.

Diverses pel·lícules es van doblar al català; en destaquem algunes com ‘en busca de les boles perdudes, ‘operació rescat’, ‘l’illa del tresor’ o ‘els adults contraataquen’. El manga també va ser traduït al català, amb un format D4 i amb poques pàgines per volum, el còmic era en català fins que ECC va decidir fer-lo només en castellà.

Aquest dissabte passat, però, es va anunciar una reedició del manga i en aquest cas, també el podrem gaudir en català. El llançament està previst per aquesta mateixa tardor.

Norma és sens dubte una de les editorials que més està apostant pel català i, durant la presentació de dissabte es va anunciar el manga de Kazuyoshi Seto: Minecraft: Viatge a la fi del mon. Minecraft és un videojoc extremadament conegut que compta amb el català com a idioma oficial, ens sembla una bona jugada tenir el manga en català des del llançament.

L’obra està prevista per aquest mateix mes d’octubre, si sou fans del joc de Mojang, aquesta sèrie pot ser la vostra oportunitat de gaudir encara més de Minecraft.

Ooso també ens ha sorprès aquest cap de setmana, Megaman Gigamix és el títol que podrem gaudir els fans de la franquícia i, per suposat, en català. En aquest cas, es tracta d’una sèrie curteta, de 3 volums que expandeix en gran mesura el que coneixem d’en Megaman. Si us agrada el manga de Megaman, també publicat er Ooso, no us podeu perdre aquest nou llançament.

El manga en català està agafant embranzida, editorials com ECC, Distrito Manga o Norma estan plantejant altres sèries en català, i de fet ja corren rumors d’anuncis potents per part d’aquestes tres editorials. Recordeu que encara hi ha títols que encara no han sortit al mercat i s’esperen per aquest any.