Després d’una mobilització espectacular per part dels fans de l’anime en català, el passat 31 de maig es va estrenar en la nostra llengua la pel·lícula de ‘Haikyuu!!: Batalla als contenidors’, de la mà de Crunchyroll

Aquest film desenvolupa els fets de la quarta temporada de l’anime de ‘Haikyuu!!’, amb la continuació del torneig de primavera, i ens porta per fi el partit que tots estàvem esperant. Per tant, és molt recomanable estar al dia de la sèrie per gaudir de tots els detalls de la pel·lícula com cal.

‘Haikyuu!!’ és la història de l’equip de vòlei masculí de l’institut Karasuno (el qual té el sobrenom dels corbs). El Karasuno ja fa uns anys que va perdre el renom i la glòria de bell antuvi, amb aquells duels històrics envers el seu gran rival, el Nekoma (coneguts com els gats).

En primer lloc, tenim en Shoyo Hinata, un tap de bassa pèl-roig que amaga unes capacitats físiques prodigioses i somia ser el nou petit gegant. L’altre nou integrant és en Tobio Kageyama (conegut com el rei de la pista), una estrella del vòlei de primària que compta amb una gran habilitat tècnica, una lectura del joc, i un caràcter que fa treure de polleguera.

haikyuu català

Durant les primeres temporades, es veu l’evolució tant personal com en equip de tots els integrants del Karasuno, fins al punt de fer que els corbs tornin a alçar el vol i començin a ser un rival de renom.

Aquest llargmetratge ens mostra el partit de vuitens entre el Karasuno i el Nekoma en el torneig de primavera. Més enllà d’un partit dinàmic, èpic i intens, es tracta d’un duel en què tots dos equips brillen gràcies a la fantàstica interacció entre els personatges, els seus rerefons i les experiències personals que hi ha darrere d’aquest enfrontament.

Els grans rivals es tornen a enfrontar

Com a conseqüència, l’espectador aconsegueix connectar amb tots dos equips i gaudeixes per igual d’aquesta barreja de rivalitat i amistat, juntament amb els mateixos moments de tensió i humor que van sorgint a mesura que avança el partit.

Només començar el partit, els del Nekoma s’adonen que alguna cosa ha canviat a l’equip del Karasuno; ja no són els mateixos. Per això, decideixen aplicar una estratègia diferent per neutralitzar els punts forts dels corbs, tancar-los i portar-los al seu límit. El Karasuno serà capaç de sobreposar-se a aquesta situació? Ho deixem aquí, que us aixafem la guitarra; estrenyeu-vos el cinturó i gaudiu d’aquest vol.

  • Com et fa vibrar aquest duel des del primer minut
  • L’evolució que es veu d’en Kenma Kozume
  • L’apostoflant escena de l’Hinata (si heu vist la pel·lícula, ja sabeu de què parlo)
  • Escoltar les veus dels comentaristes narrant el partit (com passa a l’anime)
  • Alguns girs bruscos de la càmera eren massa exagerats i innecessaris