Cada estiu ens esperen unes quantes setmanes carregades d’informació de videojocs. Tot i que aquest any és ben atípic, la indústria no s’atura. Les desenvolupadores saben que han de fer-se notar, sigui a l’E3 (cancel·lat enguany) o altres esdeveniments succedanis. Des de dijous passat fins a diumenge s’ha celebrat virtualment la Gamescom, la fira més important d’Europa, on hem viscut quatre dies plens de grans videojocs, tràilers, entrevistes, reportatges i una infinitat de demos per provar. Si no hi has estat massa al cas, t’ho expliquem en un parell de minuts!

Dispers

Qui molt abraça poc estreny. Durant quatre dies s’han dut a terme un fotimer d’activitats relacionades amb videojocs; sobre el paper sonava molt bé, però com acostuma a passar amb aquesta mena d’esdeveniments, no van saber enfocar-les del tot bé. Jocs repetits, pauses publicitàries de Red Bull, entrevistes, premis a obres que no s’han ni estrenat i un munt d’històries poc interessants. Tot plegat va resultar un batibull de palla audiovisual; hagués estat molt més rodó si s’hagués comprimit en dos dies ben complets, sense històries pel mig que ens fessin perdre el fil.

També cal destacar la sensació de buit que vam tenir en no tenir cap novetat de PS5 i Xbox Series X (ni tan sols sabem el preu). I per descomptat, Nintendo segueix sense dir ni mu. De veritat no podien ensenyar una mica més sobre algun joc de sortida de pròxima generació? Nintendo no té ni una espurna d’algun dels seus pesos pesants a l’horitzó? Ens tocarà esperar, però aviat s’haurien de posar les piles si pretenen que deixem enrere PS4 i Xbox One.

spiderman miles morales gamescom

Ara sí, videojocs

Malgrat tot, vam veure un munt de videojocs interessants. Ratchet & Clank Rift Apart, Call Of Duty: Cold War, Chorus, Destiny 2 o Fall Guys van generar molt impacte, però per nosaltres no van ser ni de bon tros els protagonistes. Little Nightmares 2, Age Of Empires 3: Definitive Edition, Wastelands 3, Turrican, Warframe, Wonder Boy: Asha in Monster World, Dragon Age, Brige Constructor: The Walking Dead, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga o Medal Of Honor Above and Beyond (VR) van ser algunes de les estrelles de la nit, aquells convidats amb qui tothom vol ballar.

Entre dissabte i diumenge també es van lluir un fotimer de videojocs independents com Aeon Drive, Teardown, Ghostrunner, Skul The Hero Slayer, ProtoCorgi, Spinch, The RoftBreaker, aJuggler’s Tale, Minute Of Islands, Scorebringer, Sword Of The Necromancer, Grime, Queen Bee o Tamarin. Destaquem sobretot la presentació d’Aragami 2 per part de l’estudi barceloní Lince Works; recordem que la seva primera entrega és un dels videojocs catalans més coneguts que podem gaudir en català.

aragami 2 gamescom

Tots aquests videojocs són els que més ens van cridar l’atenció, però n’hi va haver molts més. De fet, us recomanem veure tràilers a dojo al canal d’IGN o revisar el compte de Twitter de la Gamescom, on veureu més o menys per ordre tots els videojocs que van aparèixer, així com tota la resta de continguts. A quins videojocs teniu més ganes de jugar?