La dotació de la convocatòria supera els 600.000 euros i està oberta tant a estudis independents com triples A, que poden sol·licitar-la fins al 31 d’octubre

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura ha publicat una nova línia d’ajuts per a la incorporació de la llengua catalana en l’àmbit dels videojocs. Això inclou el doblatge i la subtitulació de videojocs, així com la traducció, correcció i localització; també s’aplica a continguts descarregables (DLC) de videojocs ja publicats, interfícies de consoles i plataformes en línia de distribució de videojocs.

Aquesta nova línia d’ajuts té com a objectiu fer créixer progressivament la llengua catalana en aquest sector, tenint en compte que té molts consumidors i una gran projecció a Catalunya, però que la presència que hi té el català és encara deficitària. La dotació de la convocatòria és de 625.000 euros i està oberta tant a estudis independents com triples A, que poden sol·licitar-la fins al 31 d’octubre.

videojocs en català vdjoc

Aproximadament el 50% dels videojocs fets a Catalunya incorpora el català

Enguany, la Secretaria de Política Lingüística ha decidit apostar pel videojoc com un producte cultural clau; a diferència de convocatòries anteriors, en què els videojocs s’incloïen en la ja existent línia d’ajuts per a la incorporació del català en productes tecnològics, aquesta nova subvenció és exclusiva per a videojocs: «El videojoc és cultura i volem que també sigui una eina de socialització en llengua catalana; moltes vegades juguem amb altres contendents i, si no hi tenim el català, ens condueix a passar-nos a altres llengües», explica el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.

Aquesta nova línia d’ajuts se suma a altres iniciatives que la Secretaria de Política Lingüística impulsa en l’àmbit del videojoc, com la base de dades VDJOC i el suport a l’organització de la fira de videojocs SAGA. Alhora, s’estan mantenint converses amb grans empreses del sector perquè incloguin el català als seus videojocs, però és un procés complex que demana temps i discreció, assegura Vila.