CD Projekt Red va detallar fa un parell de dies tot el contingut que arribarà al món de Cyberpunk 2077 amb l’actualització 1.3, amb la qual sortiran alguns dels DLC gratuïts que ens van prometre. No obstant això, lluny de complir amb el que molts volíem veure, sembla que s’estiguin enfotent de tots els qui hem seguit confiant en l’estudi polonès. Ens vam empassar cinc persones xerrant del joc com qui xerra de les noves sabates que s’acaba de comprar, tot per acabar amb quatre collonades que sempre estan bé, però que no canvien res dels problemes reals del videojoc.

Dues jaquetes i un cotxe

Després de molta xerrameca intranscendent, el primer que vèiem a les nostres pantalles eren dues peces de roba noves pel nostre protagonista i la possibilitat de recrear alguna expressió facial davant del mirall. Comencem regular. Si les dues jaquetes no eren suficients, sapigueu que també tindrem a la nostra disposició un nou vehicle, un aspecte alternatiu de Johnny Silverhand i noves interaccions amb el nostre gatet, una opció que segur que esperàveu tots per damunt de qualsevol millora.

Excuses per aquí i per allà

CD Projekt Red ens va citar el dimarts amb motiu de nous anuncis, DLC’s i un munt d’actualitzacions que millorarien l’experiència global del joc. Tot i que la llista d’actualitzacions és absurdament llarga, grosso modo els afegits són insuficients. Sense anar més lluny, un dels programadors en cap explicava tot cofoi que ara el minimapa farà zoom endins al sortir d’un vehicle i a l’inrevés quan ens hi pugem.

Res de millorar de manera substancial la intel·ligència artificial de la policia, interaccions reals amb la gent de la ciutat o res d’integrar més clubs o perruqueries en una ciutat que en teoria havia de ser futurista i plena de vida. Han assenyalat diverses vegades que la memòria no dóna per gaire més (entenc que la de les consoles Xbox One o PS4) i que s’han d’anar fent ajustaments a poc a poc.

Entre rialles, brometes i altres portes a la vergonya aliena, els responsables del directe apuntaven també que ja estan treballant en les expansions i que “molen molt“. Així ho explicava a Twitch Patrick Mills, un dels màxims responsables responsables del desenvolupament de missions del joc.

“A PC existeixen mods que ja permeten fer tot això, però a consoles ho hem de fer nosaltres”

Miles Tost, desenvolupador sènior de nivells

Segueixen amb la cantarella de sempre

Aquí és quan la meva paciència s’esgota i necessito buidar el que em bull al pit. Cyperpunk 2077 és un joc que ni molt menys està acabat; el que fa bé ho fa molt i bé i el que no fa bé no ho fa gens bé. La ciutat, tot i ser molt gran, no deixa de ser atrezzo. Els neons, persones, barris i districtes, botigues o la roba estan allà per fer veure que és una ciutat viva i amb possibilitats, però a l’hora de la veritat no hi ha res, és una zona morta on la gent que et trobes et diu poc més que dues paraules i no pots agafar ni el metro, canviar-te el pentinat o fer-te un tatuatge.

Van vendre Cyberpunk 2077 com la revolució dels videojocs de rol on les nostres decisions servirien per construir el nostre propi camí i ja ha quedat clar que ni de bon tros és així. Després d’un llançament estrepitós i un munt d’actualitzacions que serveixen bàsicament per estabilitzar un joc inacabat, ahir van sortir a la palestra rient i oferint poc més que un parell de jaquetes.

Si després de 8 mesos el millor que donen a la comunitat és la possibilitat d’acariciar un gatet i de tenir un cotxe nou, és que alguna cosa falla. La llista de la versió 1.3 torna a ser interminable, us recomanem que la llegiu per veure el que han millorat. A tot això, ja podeu actualitzar-la a totes les plataformes.