El passat dia 21 de setembre va tenir lloc l’inici d’una de les fires més esperades dins del món dels videojocs: la Tokyo Game Show 23. Com bé us heu intuït, l’esdeveniment se centra en les desenvolupadores japoneses, aquest any totes les conferències han estat el mateix dia; això no vol dir, però, que no es vagi anunciant algun que altra joc durant el cap de setmana.

A les 11 del matí (hora peninsular) obria la fira Microsoft amb un vídeo pregravat en el que el propi Phil Spencer donava la benvinguda als fans i obria la bateria d’anuncis. A continuació, hi ha hagut la de 505 Games, Sega/Atlus, Level-5, Koei i Capcom. Per descomptat, s’han anunciat un fotimer de videojocs, nosaltres hem reunit els que creiem que són més interessants.

Com us hem dit, la primera empresa que ha sortit a donar la cara ha estat Xbox i el cap de la divisió, en Phil Spencer. Si parem atenció únicament a la seva plataforma de moment, s’ha confirmat que Octopath Traveller 2 surt a Xbox a principis de l’any que ve, els dos nous Yakuza surten al Game Pass de llançament i que altres títols importants d’Atlus com Persona 3 o Unicorn Overlord de Vanillaware els veurem a la plataforma nordamericana.

El vídeo ha estat més un breu recordatori del que sortirà amb alguna sorpresa que no pas un esdeveniment que descobreixi gaire res de nou. Malgrat això, ens sembla un bon moviment per deixar palès que tots els jocs esmentats els podrem jugar si tenim una Xbox o un ordinador amb Windows.

Swery 65 i Suda 51 posen tota la carn a la graella amb el seu nou videojoc en dues dimensions (2,5D). Un videojoc que no és pas com els que ens imaginàvem quan varem veure el títol a la presentació de Microsoft. Amb un estil artístic únic extraordinari i d’autor, Grasshopper vol que agafem bé les nostres afilades armes i partim en dos a tothom que se’ns posi per davant.

Sembla que la història tindrà força pes, així com els personatges que ens trobem arreu dels nivells: pel que han esmentat de moment hi ha una espècie de barrera de la qual no en podem sortir; ens tocarà resoldre aquest enigma repartint cops a tort i a dret.

Nippon Ichi s’ha convertit en una de les desenvolupadores i distribuïdores preferides d’un servidor. Per suposat, la seva assistència, era ben clara i ens han deixat alguns anuncis que hem de subratllar. En primer lloc, hi haurà un nou pack que inclourà The Legend Of Heroes: Trails of the cold steel 3 i 4 per Playstation 5 amb versions, finalment, natives per la plataforma.

Per altra banda, s’ha confirmat el llançament occidental de The Legend of Heroes: Trails through Daybreak per la Nintendo Switch, PS4, PS5 i Windows PC, un títol que segueix la saga ‘Kuro no Kiseki’. El llançament està previst per l’estiu de l’any que ve. Finalment, fer-vos saber que no s’ha dit res de moment de la saga YS: encara no hi ha llançament occidental per YS: Nordics ni Ys Memoire: The Oath in Felghana per Nintendo Switch.

Hem de reconèixer que Capcom ho està brodant: molts jocs de qualitat, tot tipus de franquícies i, fins i tot, remakes que ens han meravellat. A la Tokyo Game Show no han fallat: l’empresa japonesa ha ensenyat un tràiler força extens de Dragons Dogma 2, en el que ens han explicat com funciona el món en el que ens trobarem i les classes que podrem usar.

Per altra banda, han anunciat la data de llançament de Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy : el podrem gaudir a partir del 25 de gener de l’any que ve; per desgràcia no el podrem jugar en castellà, tocarà fer-ho en anglès. També han anunciat que s’ha obert la pàgina web del 20è aniversari de la saga Monster Hunter, a la que podeu accedir ja mateix.

Recordem que fa poc es va confirmar el llançament de Resident Evil 4 remake i Village per l’iPhone 15 pro, la expansió del joc base per consoles i PC; a més de la versió VR per Playstation 5.

Una edició sense grans novetats però amb molts videojocs interessants

Malgrat que aquest primer dia ens hagi deixat un bon grapat de videojocs interessants, no hem tingut gaires novetats que puguem destacat més enllà del que ja us hem dit. Ens esperàvem alguna cosa més per Xbox (com el remake de FF7) o versions que no s’han confirmat encara per Nintendo Switch (com el remake de Persona 3 o el Metaphor Re: Fantazio per part de Atlus), entre d’altres.

Com acostuma a passar amb aquest tipus d’esdeveniments, a mesura que passen els dies van sortint nous tràilers demos o ens expliquen de manera detallada com són alguns videojocs. En aquesta edició, com que durava fins ahir a la nit, és just el que ha passat, de manera que us deixarem els enllaços a vídeos que considerem que poden ser d’interès general.

Bandai ha compartit un nou vídeo de Sand Land, el videojoc basat en la obra d’Akira Toriyama, un tràiler que ens explica una mica de què tracta la història o com és el combat. No contents amb això, han ensenyat uns pocs minuts d’Inazuma Eleven: Victory Road (comença al minut 28:39), un metratge que ens deixa veure les instal·lacions de l’institut Nagumohara -ens hagués agradat veure més gameplay però què hi farem-. Per altra banda, els de Bandai varen confirmar que hi haurà demo de SAO: Last Recollection a PC (Steam), PS4, PS5, XBOX Series i Xbox One a partir del 6 d’octubre.

Square, per la seva banda, va compartir un vídeo de FFVI Rebirth que dura prop d’una hora en el que veiem tot tipus de contingut: història, combat, minijocs, transport muntats sobre els adorables chocobo… un fotimer de coses! No m’ho perdria pas si us agrada el joc. Si us agrada el món de My hero academia, teniu una cita el dia 28 de setembre; s’estrena el battle royale d’equips de 3 jugadors basat en el popular manga de Horikoshi.

Doncs això és tot. Com us hem dit, ha estat una fira que no ens ha deixat grans novetats però ha posat els punts sobre les is si tenim en compte que hi havia molts videojocs dels quals no havíem vist ni un vídeo fins fa res. Com ho veieu vosaltres? Quins són els videojocs que us interessen?