Aquest 2020 no ha estat precisament el millor any de la història. Sens dubte, com també ens ha passat a nosaltres, heu hagut d’afrontar un munt de moments difícils, però sembla que el pitjor ja ha passat (o això ens pensàvem) i les festes de Nadal són a punt de culminar amb la Nit de Reis. Malgrat que també ho ha tingut complicat, la indústria del videojoc no s’ha aturat. Hem gaudit d’un bon grapat de títols que ens han ajudat a passar aquest mal tràngol de la millor manera possible. A més a més, ha sortit la nova generació de consoles, targetes gràfiques i processadors, una avinentesa que escau perfectament al context nadalenc, especialment al dia de Reis.

El nostre moment és aquí; sempre ho ha estat i segurament mai ho deixarà de ser. Estic parlant de nosaltres i de tot allò que ens agrada, dels nostres gustos, de la nostra màquina i d’aquell videojoc que no podem deixar de jugar. Cada cop que agafem el comandament i aquella sensació familiar s’apodera de nosaltres. Quan tenim ganes d’enviar a la merda el món sencer i ens ajuda a passar aquelles angoixoses i pesades hores. Quan els personatges que controlem ens fan treure una rialla o quan un videojoc ens ofereix un repte que volem superar.

Pot semblar una ximpleria, però crec que a vegades se’ns oblida que els videojocs estan per jugar-hi. Suposo que no sóc l’únic que pot dir m’han ajudat moltíssim durant aquests temps. Puc assegurar que una de les coses que no es perden mai, o almenys no fàcilment, és la passió; aquell sentiment que crema com una flama dins nostre quan fem el que ens agrada. Aquesta passió ens permet seguir descobrint i de compartir sense que res ni ningú ens aixafi la guitarra.

Si miro enrere, la vuitena generació ha acabat i s’obren un munt de portes. Des de 2011 amb 3DS, 2012 amb Wii U / PSVita, 2013 amb PS4 i Xbox One, 2017 amb Switch i, per descomptat, tot el que un PC ens dóna. Avui sento certa melancolia en recordar tot el que he gaudit aquests anys i els bons moments que he viscut gràcies a aquesta fantàstica generació. Tot i això, estic segur que aquesta nova generació encara serà millor que aquesta que hem deixat enrere.

xbox series s vs xbox series x
PlayStation 5

Gaudim del que és nostre

És un bon moment per compartir amb vosaltres missatges positius. El temps s’atura quan som dins d’aquella bombolla que creem quan passem una bona estona fent el que ens agrada i, per contra, també passa més ràpid. Tots tenim problemes als que ens hem d’enfrontar, però si una cosa tenim en comú és que els videojocs són la nostra manera de volar una estona, d’alliberar-nos del pes de la vida, divertir-nos i passar de tot.

Si sou com jo i us aveniu amb aquestes màquines que us permeten moure píxels a plaer, segurament us hagueu sentit d’alguna de les maneres que intento plasmar amb paraules. Aquest text no va enlloc, només volia donar-vos unes poques paraules d’alè. Si heu arribat fins aquí, us vull donar ànims i compartir tot el que són els videojocs i la comunitat que s’ha creat al seu voltant. Els videojocs no són crits, no són cops a les portes. Tampoc són guerres de colors on cadascú porta una bandera enganxada al cul. El món del videojoc és tot el contrari, gaudir plegats del que ens agrada.

Per sort, a Catalunya tenim un munt de comunitats meravelloses a les quals us podeu sumar. N’hi ha de tot tipus i de tots els colors. Per descomptat, aquest 2021 seguirem al peu del canó intentant a la nostra manera que hi estigueu a gust.

No em vull fer pesat. Gaudiu del món del videojoc sigui com sigui que us agradi. No és una competició, no és ser millor que ningú, és passar una bona estona gaudint dels videojocs. Espero de debò que estigueu tots bé; ha estat un any difícil, però estic segur que podreu amb tot el que us espera al llarg de 2021. Ja tenim ganes de veure què més ens oferirà la nova generació. Passeu un bon dia de reis… potser trobeu una nova consola o un bon grapat de jocs sota l’arbre!