Gràcies al col·lectiu Ce Trencada, ens arriben dos nous videojocs en català en menys d’una setmana: l’arcade Super Woden GP 2 i el trencaclosques Stick to the Plan

És una alegria que cada cop més sovint ens toqui fer notícies sobre nous videojocs en català, més encara si ens arriben de dos en dos. Gràcies a la tasca de Ce Trencada, un grup de traductors sense ànim de lucre, ja podem jugar a dos nous videojocs en català; Super Woden GP 2, un arcade retro de conducció, i Stick to the Plan, un trencaclosques protagonitzat per un gosset i el seu estimat pal.

Super Woden GP 2, una carta d’amor als clàssics arcade

Estrenat fa només uns dies, el desenvolupador gallec ViJuDa ens porta la segona entrega de Super Woden GP, un videojoc de conducció retro arcade amb perspectiva isomètrica i més de 180 vehicles per triar, amb els quals podràs competir en campionats, ral·lis, esdeveniments especials de temporada, curses arcade, competicions de resistència, entre d’altres. Així doncs, no us penseu que és un videojoc només per a fer unes partidetes, ja que inclou un mode campanya farcit de contingut.

Si ja havíeu jugat al primer, aquest és bàsicament més i millor en tots els aspectes, amb una jugabilitat refinada acompanyada d’una banda sonora que agradarà als més nostàlgics del gènere. Això sí, malgrat que hi ha diversos nivells de dificultat, tingueu present que és un videojoc desafiant que demanda certa pràctica i habilitat, i que de ben segur et picarà constantment a millorar els teus temps i puntuacions, que podràs compartir en línia. Super Woden GP 2 ja està disponible a Steam amb oferta de llançament.

Stick to the Plan, trencaclosques a base de pals

Som en Roberto, un petit gosset enamorat dels millors pals. Darrere d’aquesta premissa simple i una mica babaua, l’estudi madrileny Dead Pixel Tales ens ofereix un videojoc de puzles amb una setentena de nivells distribuïts en cinc mons i una estètica 3D ben bufona. La jugabilitat no té gaire misteri, ja que es basa en moure’ns per les caselles i girar, deixar anar o agafar el pal per evitar els obstacles.

Tot i això, la salsa la trobarem integrada als escenaris, que representen diferents parts d’una ciutat (el barri, una gossera, un abocador…), amb elements com clavagueres transportadores, palanques o grúes que mouen parts del nivell. Alhora, el pal que portarem serà cada vegada més gran i difícil de moure.

També és interessant la part narrativa que acompanya els trencaclosques, en què se’ns explica la història del gosset Roberto a través de seqüències de vinyetes il·lustrades. Stick to the Plan ja està disponible a Steam amb oferta de llançament i s’ha confirmat que aviat arribarà a Nintendo Switch.

Cal recordar amb ambdós videojocs estan disponibles en català gràcies a Ce Trencada, un col·lectiu de voluntaris que en dos anys i escaig han traduït més d’una cinquantena de videojocs al català. De fet, més de la meitat de videojocs que enguany s’han estrenat en la nostra llengua porten el seu segell.