Kaji Editorial s’embarca en una aventura extraordinària i alhora arriscada; tenim cinc noves llicències de manga en català confirmades, algunes que arriben per primera vegada a Espanya i de manera exclusiva al nostre idioma i d’altres que segur que ja les coneixíeu. El nou segell del Grup Enciclopèdia enceta una nova etapa plena d’il·lusió que pretén portar el manga en català a un nou nivell amb propostes úniques.

Dodoma

Dodoma és la primera llicència que varen mostrar ahir, una obra de Jun Shiraishi que no està en castellà i, per tant, arriba inèdita en català; un moviment ben sorprenent, ja que acostuma a ser el contrari. Es tracta d’un títol de 3 volums de ciència-ficció i fantasia que ens explica la història d’en Mana, un noi que viu en un poble de poc més de 300 persones. Al centre del poble hi ha un arbre gegant que garanteix la supervivència dels seus habitants. Un dia, un puny gegant travessa la paret del poble. En Mana i en Shino hauran de dur a terme un terrible sacrifici per defensar l’arbre, el poblat i la seva gent.

Grendell

Grendell fou la segona aposta de la presentació; un manga de fantasia escrit i il·lustrat per Mako Oikawa. Ens presenten un univers on els dracs dominen la Terra i tothom els patia dia rere dia. Fart del seu regnat, un cavaller aconsegueix matar un dels dracs, de manera que molts altres segueixen el seu exemple i comencen a caçar-los. Per descomptat, arriba el dia que es troben en perill d’extinció. Molts anys després, a la cavalleressa Camèlia se li encarrega una missió ben arriscada: entregar un cadell de drac al país que ha promès protegir-lo; si fracassa, serà acusada d’alta traïció.

Orange

Exacte, ho heu llegit bé, l’aclamat títol d’Ichigo Takano arribarà en català ben aviat. Orange és un dels shojo més populars del món. Amb un total de 7 volums publicats, és una aposta segura si t’agraden les sèries romàntiques. Naho Takamiya, una estudiant d’institut, rep una carta del seu jo del futur, de 10 anys després. Li diu que arribarà un nou estudiant a l’escola i que l’ha d’evitar si no vol problemes. Força escèptica, la Naho decideix anar amb peus de plom. Malgrat que pensa que la carta no menteix, només el pas del temps i les seves experiències la duran a la veritat d’aquesta història.

orange català Kaji manga

Kijin Gentosho

Kijin Gentosho és un manga escrit i il·lustrat per Yu Satomi (la novel·la corre a càrrec de Moto’o Nakanishi), una obra de 3 volums que ens situa en el període Edo. En Jinta carrega la gran responsabilitat de protegir la sacerdotessa Itsuki d’uns dimonis que la volen segrestar. Però un d’ells li revela informacions compromeses del futur. En Jinta haurà de viatjar a través del temps amb una espasa matadimonis per salvar-la sigui quin sigui el lloc i el període en què es trobi.

Kaji manga

Badducks

Badducks, dirigida per Totyumon Takeda, és una obra d’ambientació ciberpunk en què una parella haurà de viure una estrafolària aventura. Un home que es converteix en un ciborg i una dona creada artificialment hauran de fugir de la yakuza perquè han robat un maletí ple de diners. El maletí, però, no contenia pas diners, sinó una criatura menuda. D’aquesta manera, comença una història plena de comèdia en què la parella haurà de resoldre tota mena de problemes, començant per criar el petit bebè.

Kaji manga

Aquestes són les primeres llicències que Kaji va presentar ahir a través del canal de Twitch d’El Racó del manga. L’editorial va assegurar al 99% que les tres primeres obres (Dodoma, Grendell i Orange) les podríem comprar al pròxim Saló del Manga, tot i que haurem d’estar atents a les seves xarxes socials.

Alhora, van explicar que el seu objectiu és portar obres úniques, que tinguin un sentit i que aportin el seu granet de sorra a l’oferta de manga en català. Diversos gèneres, autors i títols que no hi són ni en castellà fan un conjunt atractiu tant per qui busca una lectura més concreta com per qui vol un títol més conegut. I compte, que no està tot dat i beneït! Sembla que encara queden llicències per anunciar!

Què us sembla? Us engresquen les primeres propostes de Kaji? Nosaltres creiem que complementen molt bé a les també noves llicències de Norma Editorial! Quin canvi de paradigma en només uns mesos!