Aquests últims dies tothom està pendent de la nova generació; ja hem vist els primers unboxings de Xbox Series S/X, mentre que PS5 també ha arribat a un petit sector d’influencers i premsa especialitzada. Per la seva banda, Nintendo ens ha sorprès amb l’últim Direct Mini: Partner Showcase de l’any (segurament per esmorteir la repercussió de la competència i no passar desapercebuda), en el qual hem vist una mica de tot.

Bravely Default 2 (que finalment arribarà l’any vinent), No More Heroes 3 i l’arribada immediata dels ports dels dos primers, Part Time Ufo, el nou projecte de Hal Laboratory, Immortals Fenyx Rising, Control, Hitman 3… En principi bé, oi? Quedeu-vos una mica més…

Nintendo segueix temptejant el joc al núvol

El joc al núvol ja no és cap novetat. PlayStation Now i sobretot la combinació del Game Pass i Project xCloud cada vegada agafen més força. En aquesta mena de mogudes, Nintendo sempre va una mica per lliure, però sembla que també li està agafant el gustet al joc al núvol. Ja ho va provar amb Resident Evil o Assassin’s Creed al Japó i ahir vam veure com Control i Hitman també seran conillets d’índies.

És una solució pràctica i alhora descafeïnada que permet gaudir de videojocs amb una gran càrrega gràfica, tècnica i de processament. Ara bé, ens deixa fora de lloc que arribin d’aquesta manera perquè suposadament sobrepassen les capacitats de la consola. De veritat no és possible fer versions d’aquests videojocs per a Nintendo Switch? Evidentment que sí; la història ens ha sorprès un munt de vegades amb ports miraculosos. Si no, que li preguntin a The Witcher 3 o Doom.

Saber Interactive i Panic Button han demostrat amb escreix que, si se li dedica el temps i l’esforç necessari, gairebé qualsevol videojoc pot funcionar en condicions (o sorprenentment bé) a Nintendo Switch. Són Control o Hitman 3 més exigents que The Witcher 3 o Doom? Ni de bon tros. De fet, fins i tot entendríem que fossin versions amb un món més petit, amb menys funcionalitats o que hi haguessin més temps de càrrega. Tothom amb una mica de seny sap que la portabilitat té un preu.

Definitivament, el joc el núvol és el futur i una possibilitat excel·lent per fer més accessibles els videojocs, però no pot ser una excusa per no fer un port. Estic ben segur que, independentment de si aprofitem o no aquesta tecnologia, molts de nosaltres preferim tenir el joc a les nostres mans o a la biblioteca virtual. Això va a gustos i, de culs, cadascú en té un. Sigui com sigui, teniu disponible una prova gratuïta de Control per comprovar com funciona, tot i que necessiteu tenir activat el servei en línia.