Adaptat ara a videojoc a través de Steam, ‘Kidnelis’ és un joc de taula educatiu que ajuda a reforçar habilitats cognitives com la memòria, concentració o lectoescriptura

Els videojocs són entreteniment, però també poden ser una eina per ajudar els més menuts (i els més grans) a desenvolupar i reforçar les seves habilitats cognitives. ‘Minecraft’ n’és un gran exemple, amb versions adaptades a les aules. En aquesta línia, l’estudi barceloní Croissant Cat Games ha presentat ‘Kidnelis’, un videojoc disponible en català que pot ser un altre gran recurs pel sector educatiu.

‘Kidnelis’ és originalment un joc de taula dissenyat pel doctor en pedagogia Carles Rodrigo que ajuda a millorar d’una manera creativa i divertida habilitats com l’atenció, concentració, memòria a curt termini, lectoescriptura, cal·ligrafia, comprensió i imaginació. Mitjançant la lectura d’un seguit de frases ocurrents, els jugadors hauran de decidir si són vertaderes o falses i reconstruir-les. Amb això, es busca fomentar un espai per a la discussió verbal, sigui amb la família, les amistats o el professorat.

Així doncs, mitjançant aquest procés, els jugadors desenvolupen la memòria seqüencial i aprofundeixen en el significat original de la frase. Practiquen la seqüenciació i separació de paraules, reforcen la lectura, l’entonació i en desenvolupen les habilitats d’escriptura i comprensió.

‘Kidnelis’ va ser número u en vendes a Amazon Espanya l’any 2014 en la categoria de jocs educatius de lectura i escriptura. Ara, l’estudi barceloní Croissant Cat Games l’ha adaptat a videojoc aprofitant tots els aventatges del format digital per oferir una experència millorada, que arribarà a Steam el 10 de juny.

«Ens fa molta il·lusió establir una relació amb una empresa local de joguines catalana amb valors educatius. Hem adaptat ‘Kidnelis’ perquè sigui un videojoc que aporti més que entreteniment. És un repte publicar-lo a Steam, tenint en compte el perfil dels seus usuaris, però volem enfortir l’etiqueta “Educative” a la plataforma i contribuir a que famílies i professorat la vegin com un lloc més per accedir a videojocs adequats pels infants», ha explicat el productor de l’estudi, Arnau Frago.