L’esdeveniment de referència del videojoc en català se celebrarà un any més al recinte de la Farga de l’Hospitalet, entre el 29 de novembre i l’1 de desembre

El videojoc en català tornarà a ser protagonista enguany gràcies al SAGA. Sota el lema «Hem nascut per jugar», el saló organitzat per Plataforma per la Llengua continuarà apostant per la fórmula d’èxit que va aconseguir reunir més de 7.000 visitants l’edició anterior, amb l’objectiu de consolidar-se definitivament i erigir-se com una «celebració de la cultura del gaming en la nostra llengua», que a poc a poc s’obre pas.

Així doncs, aquesta tercera edició tornarà a oferir un gran espai firal de gairebé 7.000 metres quadrats, encapçalat pels estands d’empreses desenvolupadores que ens permetran provar els seus videojocs en català (alguns en primícia). Tampoc hi faltarà el gran escenari que acollirà competicions de primer nivell de ‘League of Legends‘, així com la zona de LAN Party, on fins a 200 persones podran jugar i socialitzar ininterrompudament durant les gairebé 60 hores que dura l’esdeveniment.

També hi seran presents diverses entitats, professionals del sector, comunitats de jugadors i mitjans de comunicació, que organitzaran activitats com xerrades, tallers, mentories o pòdcasts en directe. Alhora, enguany es posarà èmfasi a potenciar les activitats pel públic familiar, sobretot durant el diumenge.

Pel que fa al primer dia, divendres, tornarà a estar dedicat als centres educatius, farcit de sessions informatives perquè els estudiants coneguin les sortides professionals i els itineraris que ofereix el sector a Catalunya, que creix any rere any. En canvi, dissabte serà una jornada centrada en el talent creatiu, marcada per l’entrega dels Premis SAGA als millors videojocs en català de 2024.

premis saga videojocs en català

Premis SAGA 2023, amb ‘Ugly’ com a flamant guanyador

En aquesta línia, amb l’objectiu de ludificar al màxim el saló, una de les grans novetats d’aquesta edició serà l’organització d’una game jam oberta a estudiants, un repte que consisteix en crear un videojoc des de zero i en molt poc temps a partir d’una premissa sorpresa. Per tant, els tres dies tindran enfocaments diferents, però amb un denominador comú: el videojoc com a vehicle de cohesió social i lingüística.

SAGA 2024 se celebrarà al recinte de la Farga de l’Hospitalet del 29 de novembre a l’1 de desembre. Aviat es posaran a la venda les entrades i en els pròxims mesos coneixerem més detalls de la fira.

La consolidació de SAGA com a esdeveniment de referència del videojoc en català

SAGA és una iniciativa de Plataforma per la Llengua, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, perquè un sector cultural tan important als territoris de parla catalana com és el dels videojocs tingui un espai de trobada que posi en contacte empreses creadores de videojocs, comunitats de jugadors, professionals del sector, centres formatius i institucions públiques.

Més enllà dels tres dies del saló, que actua com a festa major de les comunitats catalanoparlants dels videojocs, SAGA fa feina durant tot l’any per fer prevaldre els videojocs que inclouen el català i per fer créixer la llengua en tots els àmbits d’aquest sector emergent. Alhora, SAGA és un incentiu perquè els creadors incorporin el català als seus videojocs, i que a partir del saló vegin una oportunitat, no només per guanyar visibilitat, sinó també per connectar amb el públic local.