Després d’un període d’accés limitat en alguns territoris, el videojoc Top Troops s’ha estrenat mundialment a iOS i Android amb una actualització que inclou el català

Durant els últims anys, Catalunya s’ha convertit en un referent internacional dins de la indústria dels videojocs, amb un teixit local cada vegada més potent i l’arribada de grans empreses que han obert seus estratègiques a Barcelona. En aquesta línia, el mercat dels videojocs per a mòbils sempre ha tingut un pes important, amb desenvolupadores com Ubisoft Barcelona (Hungry Dragon), King (Candy Crush), Gameloft (Disney Speedstorm), Scopely (Stumble Guys), Digital Legends (The Respawnables) o Socialpoint, que acaba d’estrenar mundialment Top Troops a iOS i Android.

Top Troops és un videojoc de rol i estratègia de temàtica medieval en què has de conquerir nous territoris i fer créixer el teu regne. La mecànica de joc es basa en la fusió de més de 50 classes de tropes per crear els millors exèrcits, pujar-los de rang i fer-los lluitar en batalles automatitzades. Val a dir que s’emmarca dins d’un gènere força habitual en els videojocs per a mòbils, però té particularitats que el fan prou interessant, amb un aspecte visual força atractiu i un sistema de micropagaments estàndard pels temps que corren. De moment, la valoració mitjana dels jugadors és prou bona, amb 4,5 estrelles.

Ara bé, si n’hem de destacar un punt positiu, aquest és sens dubte que estigui disponible en català, a més a més amb una localització força completa, pel que hem vist durant els primers minuts de joc. La majoria de videojocs mòbils de gran abast no solen incorporar la nostra llengua, així que celebrem que Socialpoint hagi fet aquesta passa i esperem que sigui una constant en els seus pròxims llançaments.

Socialpoint és un dels estudis de desenvolupament de videojocs mòbils més rellevants i veterans de la indústria catalana, fundat a Barcelona el 2008. Acumula més de 700 milions de descàrregues gràcies a èxits com Dragon City (2012) o Monster Legends (2013). El 2019, però, va fer el salt definitiu i va passar a formar part de Zynga, una de les distribuïdores de videojocs mòbils més important del món, que alhora és des de 2022 una subsidiària del gegant Take-Two Interactive.

«Top Troops és el primer llançament mundial de Socialpoint sota el segell de Zynga, després de la nostra associació amb Take-Two Interactive. Combinant l’experiència i els recursos de Zynga amb el talent i l’èxit de Socialpoint en el desenvolupament de videojocs per a mòbils i operacions en temps real, Top Troops contribuirà a marcar l’inici d’una nova fase de creixement per a l’estudi», ha assegurat el vicepresident executiu de Zynga, Yaron Leyvand. Sembla, doncs, que Socialpoint seguirà en alça.