Les múltiples peticions i mostres de suport dels usuaris han fet que l’estudi Simteract i l’editora NACON reconsiderin la incorporació del català al seu videojoc

Fa unes setmanes, l’estudi polonès Simteract anunciava el videojoc ‘Taxi Life: A City Driving Simulator’, un simulador de fer de taxista que curiosament s’ambientava a Barcelona. La notícia es va fer força viral a les xarxes socials i va provocar bromes de tota mena, però el cert és que el videojoc va captar l’atenció del públic català i l’estudi va tenir un gran ressò probablement inesperat.

No obstant això, es va generar una petita polèmica quan Simteract, arran de la insistència de molts usuaris, va admetre que de moment no es plantejaven que el videojoc estigués disponible en català. Certament, seria força anticlimàtic que un videojoc ambientat a Barcelona, que fins i tot inclouria elements gràfics en català com senyals de trànsit o cartells urbans, no inclogués els textos ni la interfície de joc en la nostra llengua. Per sort, i gràcies a la pressió popular, ho han reconsiderat i finalment han anunciat que ‘Taxi Life’ sí que s’estrenarà completament en català.

«Els jugadors barcelonins es van mostrar encantats de veure que la seva ciutat protagonitzava un videojoc, tot i que alguns van manifestar certa decepció pel fet que la seva llengua no hi estigués inclosa. Vam decidir reaccionar de manera positiva a la seva demanda. Volem agrair als jugadors catalans que ens fessin arribar aquesta qüestió tan important per a ells i esperem que així puguin gaudir encara més de ‘Taxi Life’ quan s’estreni!», ha explicat Marcin Jaśkiewicz, CEO de Simteract.

A mig camí entre un joc de simulació i un de gestió, ‘Taxi Life: A City Driving Simulator’ vol oferir una experiència única en el seu gènere, ja que permetrà als jugadors posar-nos en la pell d’un taxista i alhora gestionar la nostra pròpia empresa. La nostra missió serà dur els passatgers a destinacions de tota Barcelona, mentre complim les normes de circulació de cada zona, adaptem l’estil de conducció als imprevistos —com ara accidents i embussos— i atenem qualsevol petició d’última dels clients, per tal d’assegurar-nos bones valoracions i propines generoses.

A més a més, haurem d’intentar fer créixer el nostre negoci: contractar altres conductors, ampliar la flota i prendre decisions encertades perquè l’empresa prosperi. ‘Taxi Life: A City Driving Simulator’ s’estrenarà el febrer de 2024 a PC, PlayStation 5 i Xbox Series. Celebrem que els seus responsables, Simteract i NACON, hagin escoltat la comunitat i apostin finalment per inclour-hi el català. Ara, els jugadors tenim la responsabilitat de donar-los suport i fer bones les nostres reclamacions.