Des de fa uns quants anys, Kickstarter s’ha convertit en una plataforma excel·lent perquè els estudis independents puguin tirar endavant el seu videojoc amb certa seguretat. Ara bé, tenir èxit no és gens fàcil; menys de la meitat de projectes ho aconsegueixen. Per aquest motiu, cal posar en valor casos com el d’Elementallis, que s’ha finançat en poc més de 24 hores i apunta a ser una de les campanyes més reeixides d’enguany. I el millor de tot és que s’hi podrà jugar en català!

Elementallis és un videojoc de masmorres i exploració inspirat en els clàssics de Game Boy, sobretot en els Zelda. La seva jugabilitat se centra a utilitzar diversos elements naturals com el foc, el vent o el gel (a banda del combat cos a cos) per lluitar, interactuar amb l’entorn i resoldre els trencaclosques que ens trobarem en diversos escenaris. Cada regió (n’hi haurà vuit) tindrà la seva pròpia masmorra. Quan la superem, en restaurarem l’element corresponent i l’absorbirem per poder utilitzar-lo.

  • elementallis
  • elementallis
  • elementallis

Naturalment, cada element tindrà les seves particularitats i serà més o menys eficaç davant d’un enemic o un altre. Tot i això, els podrem combinar per crear efectes més potents i dissenyar noves estratègies. Acompanyat d’una música chiptune i un pixel art nostàlgic mesclat amb efectes moderns com llamps, ombres i reflexos, Elementallis es defineix com una “carta d’amor als jocs que solíem jugar quan érem nens”. Així doncs, no és estrany que triomfi a Kickstarter i ja superi les primeres fites addicionals.

A més a més del mateix videojoc, la campanya ofereix tota mena de recompenses, des de la banda sonora en digital fins a peluixos dels vuit elements. La cirereta del pastís és una espectacular edició física de col·leccionista amb una caixa exclusiva i marxandatge com un llibre d’art o un conjunt de pins; podeu participar-hi fins al 3 de juny a les 18:59h. A més a més, hi ha disponible una demo gratuïta.

Elementallis s’estrenarà el juny de 2022 a PC (Steam / Itch.io), Nintendo Switch, PS4/5 i Xbox. Si el finançament continua a aquest ritme, es podria convertir en un dels videojocs catalans més importants de l’any. D’aquesta manera, seguiria els passos d’altres pesos pesants que van passar per Kickstarter com Summer in Mara, Sword of the Necromancer o Curse of the Sea Rats, tots tres també disponibles en català. És una bona notícia que alguns dels projectes més reeixits incloguin la nostra llengua.