Encara estem de ressaca de l’IndieDevDay, en què vam veure i provar en primícia un bon grapat de videojocs catalans, però ara mateix ja s’està celebrant un altre esdeveniment important del sector: la Game Connection Europe 2022, que s’emmarca dins de la Paris Games Week. Gràcies a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, per primera vegada hi han assistit 9 estudis catalans en un estand per donar-se a conèixer internacionalment. Vegem-los!

Abylight Barcelona

És un dels estudis veterans de la indústria, fundat el 2003 i amb un munt de videojocs a les esquenes, tant per a consoles com a dispositiu mòbils. També té un vessant de distribuïdora i ha fet ports de videojocs com Hyper Light Drifter. Actualment treballen en One Military Camp, un videojoc d’estratègia i construcció en què has de gestionar el teu propi campament militar, amb l’objectiu de formar els millors soldats i assolir la pau. S’estrenarà el 2023 a PC, PlayStation 4/5, Xbox One/Series i Nintendo Switch.

Grimorio of Games

Estudi amb una trajectòria relativament curta, però plena d’èxits. El seu videojoc estrella, Sword of the Necromancer, va ser tot un cop d’efecte, amb una campanya de Kickstarter de rècord i una bona acollida internacional. Tant és així que actualment treballen en la seva seqüela, Sword of the Necromancer: Revenant, que seguirà els fonaments del seu predecessor, però amb millores i novetats pel que fa sobretot a la jugabilitat. També passa a ser en 3D i incorpora mecàniques d’exploració i món obert.

SandBloom Studio

Estudi independent amb seu a Sabadell que coneixem arran del videojoc Emma: Lost in Memories, un plataformes en què totes les parets i superfícies del nivell desapareixen progressivament quan hi entres en contacte. Actualment treballen en DE-EXIT, un trencaclosques amb pinzellades de sigil, tot i que a la fira han presentat un altre projecte nou del quan no en sabem pràcticament res: Volcano Demon.

Undercoders

Un altre dels estudis veterans i amb més pes de la indústria catalana, amb una trajectòria ben extensa. De fet, un dels seus últims videojocs, els Tresors de l’Egeu, ha estat nominat als Indie Development Awards, que se celebren a la mateixa fira: es tracta d’un thriller històric amb un estil visual de cómic francobelga, protagonitzat per una caçatresors experta en parkour. Actualment treballen de forma conjunta amb Talpa Games i Chibig Studio en Koa and the Five Pirates of Mara, previst per a 2023.

RollDbox Games

Ja els vam veure a la Gamescom i a l’IndieDevDay 2022 amb Those Who Came: Healing Solarus, una aventura cooperativa amb pinzellades d’estratègia i RPG en què hauràs de treballar en equip per sobreviure i prosperar en un entorn hostil. La teva missió serà curar el planeta Solarus, tornar-lo a omplir de vida i construir una nova llar per a tothom. «Creiem que els videojocs tenen el poder de generar energia positiva a les nostres vides». Actualment ja s’hi pot jugar en accés anticipat a Steam.

Jandusoft

Estudi i distribuïdora independent amb desenes de videojocs desenvolupats (Evil Inside, IndieCalypse, Caveman Warriors) i publicats (Loot Lite, Square Keeper, Surface Rush, etc) a les seves esquenes. També fan ports de videojocs per a consoles. Actualment treballen en el llançament d’Astronite, un metroidvania amb una bona dosi de plataformes, exploració i puzles, tot fet en 1-bit.

Cubus Games

Els alquimistes de la narrativa, especialitzats en crear històries interactives i llibrejocs, especialment per a dispositiu mòbils. Destaquen títols com Incògnit, Heavy Metal Thunder, L’Assaltant de Vapor, Dràcula: Rastre de Sang o The seventh book. També han publicat Quijote: Quest for Glory, un videojoc tàctic de cartes basat en l’obra d’El Quixot, en aquest cas disponible a PC (Steam).

SEKG

Startup tecnològica amb seu a Barcelona, dedicada a l’anàlisi d’experiències tant per a usuaris com per a empreses. El seu producte principal és Antidote, una plataforma d’UX i playtesting en línia en què els desenvolupadors poden millorar de manera interactiva els seus videojocs.

Titutitech

Empresa de desenvolupament que ofereix producció i coproducció de videojocs de cicle complet a estudis i editores, activa des del 2014 i formada per un equip de professionals amb una àmplia experiència en desenvolupament de PC i consoles. Han participat en títols com Endling, Monster Prom, Aragami 2 o Project Echo. També van publicar Oh my Godheads, un videojoc de proves festives.

La participació a la Game Connection Europe 2022 és una de les activitats de promoció internacional de les empreses creatives i culturals catalanes que duu a terme Catalan Arts i l’ICEC. La xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, ​​Berlín, Brussel·les, Londres i París) treballa en diversos àmbits d’activitat per connectar, guiar i donar suport a les empreses en la seva trajectòria internacional, contribuint a la seva projecció internacional i apropant-les a professionals de tot el món.