A través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, nou estudis de videojocs viatgen a la Game Connection Europe 2023 per fer-se conèixer internacionalment

Aquesta tardor està sent ben intensa quant a esdeveniments i fires de videojocs a Catalunya, amb exemples com l’IndieDevDay o el debut del congrés Indie Games TRS, i encara queda força tralla fins al saló del gaming SAGA. Tot i això, la indústria catalana també viatja i exporta talent arreu del món; ara mateix s’està celebrant la Game Connection Europe 2023, que s’emmarca dins de la Paris Games Week. Gràcies a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, hi han assistit nou estudis catalans per fer-se conèixer internacionalment.

De fet, set dels nou estudis repeteixen de l’edició de l’any passat, cosa que els posiciona com a estudis de referència i representatius de la indústria catalana. Alguns porten els mateixos videojocs en fases de desenvolupament més avançades, o fins i tot ja llençats al mercat, mentre que altres presenten nous projectes o ofereixen serveis de porting i publishing. A continuació, us els presentem breument.

Estand de Catalan Arts a la Game Connection Europe 2023 (ICEC)

Per exemple, els sabadellencs Sandbloom Studio ja van estrenar fa uns mesos el videojoc DE-EXIT – Eternal Matters, una aventura surrealista de sigil i trencaclosques, així que enguany hi porten en exclusiva dos projectes: The Last Waywalker, una aventura d’acció postapocalíptica amb robots, i The Mystery of the Cardboard Island, una curiosa combinació entre «lluites èpiques i simulador de repartiment i entregues amb una estètica encartonada». A veure quan ens els presenten oficialment!

D’altra banda, l’estudi barceloní Grimorio of Games hi torna a portar la seqüela Sword of the Necromancer: Revenant, segurament en una fase molt més avançada i amb l’objectiu de trobar oportunitats d’inversió o acords amb distribuïdores. A diferència de la primera part, recordem que Revenant serà en 3D i molt més obert. Igualment, en desenvolupament trobem Scholar’s Mate, el nou videojoc de terror de JanduSoft, que també s’especialitzen en publicar i adaptar videojocs a consoles.

Un altre videojoc ja estrenat al mercat és One Military Camp, de l’estudi Abylight Barcelona, en què construeixes i gestiones un campament militar. També repeteixen l’estudi RollDbox Games amb el seu videojoc debut, Those Who Came: Healing Solarus, una aventura cooperativa en què hauràs de treballar en equip per curar el planeta; i Titutitech, una empresa que desenvolupa jocs per encàrrec i n’adapta a consoles. Com a projecte propi conegut tenen Oh my Godheads, un videojoc de proves festives.

Disponible des de l’estiu passat, trobem Koa and the Five Pirates of Mara, un videojoc de plataformes clàssic en 3D desenvolupat conjuntament per dos estudis catalans, Undercoders i Talpa Games, i un de valencià, Chibig Studio. Undercoders també va publicar gairebé fa dos anys els Tresors de l’Egeu, una aventura d’exploració i trencaclosques basada en la cultura minoica. Quin serà el seu pròxim projecte?

Com a nous participants a la fira, tenim Herobeat Studios, autors d’Endling – Extinction is Forever, una aventura mediambiental protagonitzada per una guineu i les seves cries, guanyadora de múltiples premis, inclòs un prestigiós BAFTA; i Garage 51, que aquest estiu han publicat Drums Rock, un videojoc arcade de bateria exclusiu per a realitat virtual. Tampoc sabem si ja treballen en nous videojocs.

La participació a la Game Connection Europe 2023 és una de les activitats de promoció internacional de les empreses creatives i culturals catalanes que duu a terme Catalan Arts i l’ICEC. La xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, ​​Berlín, Brussel·les, Londres i París) treballa en diversos àmbits d’activitat per connectar, guiar i donar suport a les empreses en la seva trajectòria internacional, contribuint a la seva projecció internacional i apropant-les a professionals de tot el món.