2020 és un any que promet molt; de fet, estem segurs que tard o d’hora tindrem les novetats que faran esclatar el mercat i la comunitat embogirà, però el cert és que ens tocarà esperar una mica més per veure-ho. Encara que el món de les consoles es troba de moment en un punt mort una mica fotut, l’univers de l’ordinador està gaudint d’una proliferació de videojocs fantàstics que ben bé es podrien engolir els estalvis que tingueu al banc si hi fiqueu el nas.

Prepareu-vos per plorar

L’ordinador compta amb unes característiques i connotacions que fan brillar certs gèneres i els ajuden a ser gaudits de la millor manera possible. Les novel·les visuals són un clàssic atemporal i, tot i que no acostumen a destacar gaire entre la comunitat, nosaltres en volem ressaltar una amb la qual gastareu tots els mocadors que tingueu per casa.

Summer Pockets és un videojoc desenvolupat per Visual Arts/Key, un estudi que ja ha treballat en altres entregues similars com per exemple Planetarian, Clannad, Charlotte o Angel Beats 1st Beat. Es tracta d’un títol emblemàtic, visualment molt atractiu i amb un desenvolupament que us farà crear llaços amb amb els personatges; segurament deixareu anar alguna llagrimeta.

Per sort, no és un joc exclusiu d’ordinador; el teniu disponible també a Android, iOS i Nintendo Switch.

Una colla de ganàpies

Un heroi es caracteritza per ser fort, carismàtic, propens a tenir un caràcter ferm i amb uns objectius clars que s’assoleixen gràcies a una gran determinació. Bé, doncs ara esborreu tots aquests conceptes i doneu pas a Kofi Quest, un dels grans descobriments de l’any que mereix molt més reconeixement del que de moment està rebent. Som davant d’un RPG tàctic en el qual controlem un protagonista deixat, mandrós i gandul que anirà acompanyat d’una colla de curiosos aventurers amb qui viureu situacions molt extravagants i còmiques.

La teva espasa està trencada i el teu millor amic és un moc… però pots cavalcar en un huarg!

De moment, només està disponible a ordinador, però s’espera una versió de Nintendo Switch. De fet, segurament també acabi arribant a la resta de plataformes. No deixeu passar l’oportunitat de gaudir d’un dels millors videojocs del moment que, a més a més, s’ha covat a terres valencianes!

Crema fa el que Nintendon’t

Està clar que la saga Pokémon està passant per una situació complicada. Moltes són les franquícies de rol que superen, en tots els aspectes, la gallina dels ous d’or de Nintendo: Persona 5, Dragon Quest 11, els últims Digimon o Tales Of Berseria en són alguns dels molts exemples.

Ara farà unes setmanes, l’estudi madrileny Crema Games va llançar Temtem, un títol inspirat en Pokémon que porta la fórmula 10 passes més enllà. Es tracta d’un MMORPG en el qual podrem fer el que sempre hem somniat: col·leccionar monstres, competir amb els altres, fer raids en tot moment...

Un estil visual agradable, actualitzacions que només fan que millorar l’experiència global del joc, possibilitats quasi infinites, una banda sonora magistral i diversió multijugador fan de Temtem un videojoc al qual val la pena dedicar-li moltes hores; esperem molt d’ell en un futur més aviat pròxim.

L’era de les arcade no acaba mai

Fiction Facory Games ha creat un d’aquells jocs que no podem deixar passar. Una novel·la visual romàntica que segur que us agrada a totes i a tots els fanàtics de les màquines recreatives. Ens situem a finals de la dècada dels ’80, quan els establiments recreatius desaparegueren per culpa de, sobretot, l’arribada de les consoles i plataformes de 8 bits.

Podrem crear el nostre personatge des de zero: cabell, to de pell, personalitat, etc. A més a més, les nostres decisions marcaran el transcurs de les situacions; segons el que escollim, els personatges del nostre voltant actuaran d’una manera determinada. Arcade Spitits és un dels millors jocs de febrer. Tot i això, l’1 de maig arribarà a Nintendo Switch i PS4; doneu-li una ullada, segur que us agrada!

Acció estratègica per torns

Si haguéssim d’escollir el gènere que més ha caracteritzat l’ordinador, l’estratègia seria sense dubte un dels més votats. Hi ha un munt d’obres boníssimes dins del panorama actual però, paradoxalment, les de PC mai acaben destacant gaire. El 6 de febrer, Ink Stains Games llançava al mercat, juntament amb HypeTrain Digital, Stoneshard, un títol basat en videojocs de la dècada dels ’90.

Compta amb una visió isomètrica, un lore ambientat en l’època medieval, classes, un món obert fascinant, milers de secrets i un fotimer d’hores que invertireu si us agrada l’estratègia per torns. A més a més, l’estudi assegura que nodrirà al videojoc amb un munt de contingut addicional (no sabem encara si serà de pagament o gratuït).

Amb aquesta fornada de grans videojocs acabem aquesta nova llista. Sabem que ens en deixem alguns d’importants, però no patiu, ja que els tenim en compte i els hi seguirem la pista de ben a prop. Mentrestant, us animem a llegir les nostres seleccions anteriors, una enfocada a videojocs per desconnectar i l’altra a títols musicals.