El Summer Game Fest ha estat el tret de sortida a les presentacions d’estiu de videojocs. Fins al dimarts vinent, hi haurà notícies, anuncis i tràilers per donar i per vendre. Si no has pogut seguir l’actualitat de les últimes hores, et portem una selecció de videojocs que cal conèixer dels següents esdeveniments: Summer Game Fest, Wholesome Direct, Guerrilla Collective, Devolver Direct i Futur Games Show.

Été’ (Impossible Games): és una obra d’allò més relaxant, en què haurem de pintar l’exquisida ciutat de Montreal. Si tenim les zones de la ciutat pintades, podrem acceptar encàrrecs d’altres clients; no perdis l’oprtunitat de deixar sortir el teu artista interior i de crear tota mena de pintures (TRÀILER).

Lost and found Co.(Bit Egg Inc.): és un videojoc que fa honor al seu nom. La mecànica principal és la de trobar objectes importants per la història i el desenvolupament de personatges. Per descomptat, és un títol maquíssim amb un món ric i vibrant. Haurem de viatjar i descobrir diverses zones, fer un munt d’amistats, trobar objectes i ajudar un petit drac a recuperar els seus poders (TRÀILER).

‘Discounty’ (Crinkle Cut Games): és un simulador en què gestionarem el nostre supermercat: controlar existències, cridar l’atenció dels clients, canviar els preus segons el moment… Com tota empresa, tocarà créixer més i més amb tot el que això comporta. La mala notícia és que no tothom vol que triomfem, de manera que haurem de vigilar aquells que ens vulguin fer abaixar la persiana (TRÀILER).

POOOOL’ (Noah King): és un arcade únic: com en qualsevol joc de billar, haurem d’utilitzar la força per moure les boles, però aquesta vegada no seran boles tradicionals, sinó peces de fruita. Quan unim dues o més fruites iguals, es fusionaran per ser més grans i ocupar més espai. No t’has de trencar gaire el cap amb la mecànica, l’objectiu és fer la màxima puntuació fent tantes fusions com puguis (TRÀILER).

While Waiting’ (Optilusion): si ets una persona neguitosa, aquest joc no és pas per a tu. ‘While Waiting’ ens deixarà superar els nivells literalment sense fer res; quan acabis cada zona, seràs un mestre en l’art d’esperar. Un videojoc senzill i interessant que estarà disponible a iOS, Android i Windows (TRÀILER).

Nosaltres destaquem aquests cinc videojocs, però la presentació ens ha deixat tota mena de propostes. Per exemple, ‘On Your Trail‘ ens deixa viure la vida al nostre ritme en una ciutat costanera d’allò més agradable; ‘Squeakross: Home Squeak Home‘ ens fa crear mobles per uns ratolinets ben bufons; o ‘Rolling Hills: Make Sushi Make Friends‘, en què serem un robot cuiner de sushi que haurà de satisfer tots els clients. Recupera tots els anuncis a la presentació completa: Wholesome Direct 2024.

Petal Runner’ (Nano Park Studios): un joc que ens situa en un poblet on s’han desenvolupat les cèl·lules Leap, que permeten crear animals artificials anomenats HanaPets, entrenats per ser missatgers motoritzats. Farem equip amb la Kira (un d’aquests animalets que formen part de la primera generació d’acompanyants artificials) per viure un munt d’aventures i resoldre un gran misteri (TRÀILER).

The First Descendant’ (Nexon Games): és un videojoc d’acció cooperatiu en què ens hem d’enfrontar als invasors i protegir el continent d’Ingris. Podrem fer ús de poders espectaculars, viure una història immersiva i gaudir d’un apartat tècnic extraordinari, potenciat per Unreal Engine 5 (TRÀILER).

Cairn’ (The Game Bakers): és un videojoc d’escalada i supervivència, en què haurem de planificar molt bé la nostra ruta i gestionar adequadament els recursos que tenim si volem pujar al cim del mont Kami. Descobreix per què Aava ha de pujar al cim i quins misteris guarda la muntanya (TRÀILER).

Tot i que es va quedar curt com a gran esdeveniment i segurament mai arribi a substituir l’E3, el Summer Game Fest ha estat una presentació plena de bons videojocs i notícies: l’estrena del tràiler del nou ‘Skate‘, nou contingut per ‘Palworld‘, imatges impressionants i data de sortida de ‘Bola de Drac: Sparking Zero‘ (11 d’octubre) i altres tràilers de jocs que ja teníem al radar, com el nou ‘Monster Hunter Wilds‘.

Posessor(s)’ (Heart Machine): és un videojoc en 2D de desplaçament lateral amb un objectiu ben clar: fugir d’una ciutat inundada i plena d’estrafolàris paradigmes i horrors. Quina és la veritat d’aquesta catàstrofe? Una proposta d’acció intensa amb un apartat visual i artístic extraordinari (TRÀILER).

Tenjutsu’ (Deepnight Games): dels creadors de ‘Dead Cells’, és un videojoc en què ens posarem sota la pell d’una yakuza renegada que ha de passar pels diferents districtes de la ciutat, plens de lladres i bandes de la màfia. Amb una càmera zenital i un disseny pixelat, haurem de repartir cops a tort i a dret, esquivar bales i millorar les nostres habilitats per acabar amb els peixos grossos (TRÀILER).

DoubleShake’ (Rightstick Studios): és un plataformes en 2,5D i un tribut als videojocs clàssics dels 32 bits, com ‘Tomba!’ o ‘Klonoa’. L’objectiu és salvar totes les illes del caos mentre saltem d’aquí cap allà, adherint-nos a qualsevol element del terreny que no estigui clavat a terra (TRÀILER).

Pinball Spire’ (Apparition Games): és un títol que mescla l’aventura i l’exploració amb el pinball. Controlarem una bola de pinball en un món devastat pel caos. Dins la masmorra, haurem de trobar els camins correctes en un laberint que no dona treva. Sens dubte, un videojoc ben original (TRÀILER).

Devolver Digital i el Guerrilla Collective sempre vénen carregats de videojocs interessants. N’hi ha de tots els colors: el remake de ‘Clock Tower‘, ‘Five Nights at Freddy’s: Into the Pit‘, ‘ProjektZ‘ (un nou joc de zombis) o ‘Project Tides‘ (un plataformes en 3D colorit i creat per Fabraz, autor de ‘Demon’s Turf’).

‘Bogdan’s Cross’ (Mcfly Tech): és un videojoc inspirat en les croades, en què seguirem el viatge d’un humil pastor fins a convertir-se en un cavaller templer. Travessa paisatges impressionants, lluita contra enemics ferotges i descobreix la història oculta de l’Ordre del Temple (TRÀILER).

‘Detective Dotson’ (Masala Games): un videojoc d’estètica pixelada en què explorarem l’Índia moderna sota la pell d’un detectiu de pa sucat amb oli que es ficarà en grans problemes. Disfressa’t per extreure informació i connecta totes les pistes per resoldre els misteris (TRÀILER).

‘Deliver Us Home’ (KeokeN Interactive): segona entrega de la saga, una experiència en solitàri de ciència-ficció amb un fort pes narratiu, en què un astronauta treballa per assegurar una nova llar i un futur per a la humanitat (TRÀILER).

‘Nikoderiko: The Magical World’ (VEA Games): recorda absolutament a ‘Crash Bandicoot’ i ‘Donkey Kong’, un videojoc de plataformes de la vella escola amb nivells de tota mena: persecucions, àrees submarines, mines a dalt d’un carro… Ideal per jugar en cooperatiu i en família (TRÀILER).

‘Screenbound’ (Crescent Moon Games): és un videojoc de plataformes peculiar, en què ens movem en primera persona en un escenari 3D mentre juguem en 2D a través de la pantalla d’una consola portàtil que portem a sobre. Les nostres accions en una dimensió afectaran l’altra, i viceversa (TRÀILER).

Altres videojocs que potser us interesseran són ‘In Sink’, una aventura cooperativa protagonitzada per dos nàufrags; ‘Happy Bastards’, un RPG tàctic en què un esquadró de mercenaris saqueja i lluita sense parar; ‘Forgotten but Unbroken’, un videojoc d’estretègia per torns immersiu basat en la Segona Guerra Mundial; o ‘Parcel Corps’, en què un repartidor en bicicleta desafia una gran i malvada petroliera.

Entre tots aquests esdeveniments, han aparegut alguns videojocs fets a casa nostra. Segurament, el més sonat ha estat ‘Neva’, el nou videojoc de Nomada Studio, coneguts per l’àmpliament conegut i guardonat ‘Gris’. De fet, ha estat un dels tràilers més aclamats del Summer Game Fest (preciós, en la seva línia artística), tot i competir amb algunes de les produccions internacionals més potents del sector. Només els falta incloure-hi el català (és decebedor que ‘Gris’ no es pugui gaudir en la nostra llengua, tenint en compte que és un dels videojocs fets a Catalunya més reeixits de la història).

Al Future Games Show hem vist el tràiler de ‘Sword of the Necromancer: Resurrection’, el remake del títol original de l’estudi barceloní Grimorio of Games, que s’estrenarà a finals d’estiu. Destaca per la mecànica de joc de poder reviure els enemics que derrotem perquè lluitin al nostre costat (TRÀILER).

Però si parlem de videojocs cuquis, al Wholesome Direct no hi podia faltar ‘Nom Nom: Cozy Forest Café’, desenvolupat en solitari per Anaïs Salla, en què gestionarem una cafeteria i ens farem amics d’un munt de clients, tots animalons ben bufons (TRÀILER).

A la presentació Women-led Games hem vist ‘Citadelum‘, un videojoc de construcció de ciutats ambientat en l’antiga Roma, a càrrec de l’estudi barceloní Abylight (TRÀILER).

I al Best Indie Games ha aparegut ‘Netherworld’, un videojoc d’acció i aventura amb estètica pixelada i una història obscura i grotesca, desenvolupat per l’estudi Hungry Pixel (TRÀILER).

Finalment, els barcelonins 43 Studios han anunciat que el seu primer projecte, ‘Hell of an Office‘, s’estrenarà a Steam el 3 d’octubre, que fins ara estava en fase d’accés anticipat. És un videojoc de plataformes en 3D que combina parkour i speedrun, en què l’oficina on treballem es converteix literalment en un infern i només tenim l’ajuda de la nostra grapadora (TRÀILER).