Les ulleres de realitat virtual encara estan obrint-se pas dins del mercat del videojoc. Companyies com Valve, Sony o Meta ja fa temps que hi aposten i cada vegada més usuaris se senten atrets per aquesta tecnologia. Malgrat la revolució que pot suposar en la nostra manera de jugar, la realitat virtual no només pot viure del hardware, sinó que s’ha de nodrir també d’un bon i extens catàleg de videojocs.

Per a molts, l’escassetat i falta de diversitat de videojocs sempre ha sigut el punt dèbil de la realitat virtual, però PlayStation sembla que hi vol posar fi d’una manera curiosa. Han presentat un adaptador que et permetrà jugar amb les PlayStation VR 2 a tota la resta de jocs de realitat virtual que tinguis a PC, de manera que es complementaran amb els exclusius i els de la pròpia botiga de la companyia.

PlayStation VR2

PlayStation segueix una estratègia clara: fer ús de les bondats i els usuaris que hi ha a PC per ampliar la seva base de jugadors. Amb les ulleres de realitat virtual, encara no havíem vist cap moviment en aquesta línia. Per exemple, això significa que podrem jugar a videojocs com Half-Life: Alyx o Fallout VR; només caldrà tenir aquest adaptador, una entrada DisplayPort 1.4 i evidentment un bon ordinador.

Aquest adaptador estarà disponible a partir del 7 d’agost per uns 60 euros, tot i que de moment no estarà disponible a totes les regions. PlayStation ha sigut intel·ligent: els usuaris que dubtaven per unes o altres ulleres o trobaven que el catàleg propi era insuficient, aviat hi podran sumar tota la bliblioteca de Steam VR. Veurem si aquesta estratègia popularitza i fa ressorgir les vendes d’aquesta tecnologia.