La pròxima generació escalfa motors. Amb la promesa d’oferir-nos nous videojocs i una demostració del que serà capaç la nova Xbox Series X, Microsoft ens ha presentat avui a les 17:00h un Inside Xbox frenètic. Sense exagerar, hem estat enganxats a la pantalla durant gairebé 40 minuts; mentre assimilàvem l’anterior tràiler o anunci, ja ens mostraven un de nou. Des d’un títol de terror que ens ha deixat bastant traumatitzats fins a nous detalls del recentment revelat Assassins Creed: Valhalla. En total, han estat més d’una desena de tràilers i videojocs d’estudis externs enfocats a la pròxima generació. Us resumim tot el que ha donat de si la presentació:

Bright Memory Infinite

No es pot començar millor un esdeveniment; Bright Memory Infinite, desenvolupat per Playism (“equip” format per una sola persona), és un joc enfocat al 100% en l’acció. Trets, armes, cops de puny, armes cos a cos, parkour… No volem treure conclusions precipitades, però el que hem vist ens ha agradat molt.

DiRT 5

Codemasters ha aparegut a l’esdeveniment, i de quina manera! Xbox comptarà amb el suport d’una de les sagues més estimades dins del món del motor. DiRT 5 és una aposta segura, sense dubte és un videojoc que heu de tenir al vostre radar si us apassionen les curses. S’estrenarà tant a l’actual com a la pròxima generació, però a Xbox Series X el podrem gaudir amb una freqüència de refresc de fins a 120 imatges per segon; ha de ser tot un plaer jugar-hi en aquestes condicions!

Scorn

Sembla que Microsoft ha entès que en la diversitat resideix el bon gust. Ebb Studios està desenvolupant un títol que ens ha posat la pell de gallina. Scorn és un videojoc de terror en primera persona amb una atmosfera increïble que fa la pinta de deixar-nos fets un nyap després de jugar-hi.

Chorus

Fishlabs Productions ens ha presentat un videojoc en el qual ens posarem sota la pell de la Nara i pujarem a una nau amb l’objectiu d’aconseguir la nostra redempció. Una història plena de secrets, un passat obscur i faccions a les quals haurem de vèncer amb l’ajuda d’habilitats i millores que anirem trobant al llarg del nostre viatge. Això sí, apunta a estrenar-se ben entrat el 2021.

Madden NFL 21

Electronic Arts i el seu vessant esportiu no podia faltar a aquest Inside Xbox. Aquesta vegada, ha estat el torn del futbol americà amb Madden NFL 21. Encara no hi ha massa informació, però sabem que si us compreu la versió de Xbox One, us podreu descarregar gratuïtament la de Xbox Series X.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 

Què seria del món dels videojocs sense obres basades en mites i llegendes de la cultura occidental? Paradox Interactive ens ha presentat un nou tràiler de Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, un videojoc inspirat en les novel·les d’Anne Rice i el món de les tenebres que ens permetrà experimentar la vida a través d’un vampir. De nit, el nostre univers neogòtic és una festa que pot acabar molt malament.

Call Of The Sea

Call Of The Sea és una aventura amb totes les lletres. En situem en algun lloc del sud de l’Oceà Pacífic en algun moment de l’any 1930. El nostre objectiu serà investigar una illa deserta i esbrinar els secrets de l’expedició que va iniciar el marit de la protagonista anys enrere. Ens ha sorprès el seu estil artístic.

The Ascent

Neon Giant ha apostat per un videojoc estratègic. Ens enfrontem a una megacorporació que ho vol tot, inclosos nosaltres. Som màquines fetes de carn destinades a ser-ne esclaus. Evidentment, les coses no poden seguir així; ens hi haurem d’enfrontar, sigui de manera individual o cooperativa.

The Medium

El gènere de l’horror torna amb més força que mai; prepareu-vos si us agrada el terror psicològic! The Medium és un dels primers títols de nova generació amb una ambientació de l’estil Silent Hill. Tant és així que hi està involucrat Akira Yamaoka, productor musical de la saga. Sembla que tindrà una història tètrica i plena de girs de guió.

Scarlet Nexus

Bandai Namco també ens ha sorprès amb un nou videojoc força interessant. La humanitat està en perill a causa de l’aparició d’uns éssers aparentment indestructibles. Tota esperança recau en els nous soldats d’elit, anomenats “Others”. Mantenint les diferències conceptuals, ens ha recordat una mica a l’estètica anime i estil de combat d’Astral Chain.

Second Extintion

Systemic Reaction (un grup intern d’Avalanche Studios) ens proposa un videojoc ben diferent; haurem de vèncer en mode cooperatiu les diferents fornades d’enemics. Obtindrem armes, habilitats i un munt d’extres que ens ajudaran en una aventura situada en un planeta remot.

Yakuza: Like A Dragon

No esperàvem ni de bon tros que es deixés veure per primera vegada durant un Inside Xbox. Yakuza: Like a Dragon S’estrenarà a PC, Xbox One, Xbox Series X i PS4 (de moment, no sabem res de PS5). SEGA ha presentat un nou tràiler que ha aprofundit una mica més en els protagonistes i la trama de la història. No hi ha data de llançament, però sembla que arribarà a finals d’any.

Assassins Creed: Valhalla

El nou Assassins Creed era un dels videojocs que ja havia confirmat prèviament la seva participació. La bona notícia és que ens ha agradat tot el que hem vist; la dolenta, que gairebé no hem vist gameplay real. De fet, ha estat un vídeo força breu que ens ha mostrat algunes localitzacions i quatre coses més.

D’aquest Inside Xbox en traiem una premissa clara: de videojocs en tindrem per donar i per regalar. Queda per veure la pròxima edició que veurem el juny, centrada en títols d’estudis de la mateixa Xbox; si tenim sort, coneixerem la data d’estrena de l’Xbox Series X. Per acabar, us recordem que molts del videojocs que hem vist avui seran compatibles amb el sistema Smart Delivery, un servei que ens permetrà descarregar la millor versió d’un videojoc si en tenim una d’anterior i la consola ho permet.