Després de gairebé dos anys d’entrebancs legals, Microsoft passarà a tenir el control d’una trentena d’estudis i sagues com Call of Duty, Overwatch o World of Warcraft
Microsoft ha tancat definitivament una de les compres més importants i esbojarrades de la història del món dels videojocs. El combinat d’Activision, Blizzard i King ja formen part oficialment de la gegant nord-americana per gairebé 70.000 milions de dòlars (sí, us ho confirmem amb lletres: setanta mil milions) després de rebre el vistiplau de totes les autoritats judicials i reguladores. Així doncs, es posa fi a un procés d’adquisició extremadament complex que ha durat prop de dos anys a causa d’una sèrie d’investigacions per possibles conflictes de competència i monopoli.
Així ho ha confirmat Xbox, traient pit a xarxes socials amb un vídeo força èpic: «Tantes històries per explicar, tants personatges per conèixer, tants mons per explorar… És un bon dia per jugar. Donem la benvinguda a tots els equips i franquícies llegendàries d’Activision Blizzard King».
Per la seva banda, Phil Spencer ha assegurat a través d’una de les seves cartes (que gairebé semblen poemes romàntics) que aquesta operació no significarà que els usuaris d’altres plataformes deixin de tenir accés a tots aquests videojocs, probablement una de les qüestions que més entrebancs legals havia generat: «Avui comencem a treballar per portar aquestes estimades franquícies a Game Pass i molts altres llocs. Tant si jugueu a Xbox, PlayStation, Nintendo, PC o mòbils, sou benvinguts aquí, encara que Xbox no sigui on jugueu; perquè quan tots juguem, tots guanyem».
És evident que aquesta compra tindrà un impacte bestial en la primera plana del sector i que Microsoft millorarà encara més la seva posició al mercat dels videojocs, ja que passarà a tenir el control d’una trentena d’estudis més, responsables de grans marques com Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft, Hearthstone o Candy Crush (compte amb l’adquisició de King, que passa desapercebuda i representa una gran quota de mercat mòbil). Però no només estem parlant de videojocs, ja que el conglomerat inclou empreses tecnològiques com Demonware, especialista en sistemes multijugador.

Ara bé, no sabem de moment quin acord hi ha entre les plataformes i fins a quin punt serà cert això que diu Phil Spencer. Probablement, es tracti d’un contracte de deu anys. Malgrat tot, el futur és prometedor; qui sap si la competència ja prepara videojocs que puguin competir amb aquestes grans marques, en cas de convertir-se en exclusives o no voler passar per caixa o, per contra, les allargaran tot el possible.
Tot i que la compra d’Activision Blizzard King és la més cara de la història de Microsoft, cal recordar que només dos anys abans ja van adquirir el conglomerat de Zenimax Media, que incloïa tots els estudis de Bethesda, per uns 7.500 milions de dòlars. Això va significar que una vintena de franquícies icòniques com Dishonored, Doom, The Elder Scrolls, Fallout o Wolfenstein passessin a estar disponibles a l’Xbox Game Pass. Us imagineu si hi arriba tota la saga de Call of Duty, per exemple? Les possibilitats són enormes; no hi ha dubte que s’apropen temps dolços, almenys per als jugadors de Xbox.