ACTUALITZACIÓ (22-04-2020)

El projecte guanyador de la Fight Covid Jam ha estat Preveni2, un videojoc per a tots els públics que ajuda a conscienciar sobre les mesures de prevenció de la propagació de la COVID-19, posant-nos a prova amb una sèrie de minijocs de reacció ràpida ambientats en situacions quotidianes. Els creadors són Abraham Cortez, Isaac Cortez i Oscar Flores, que tenen un petit estudi anomenat HyperThree.

Destaca l’èxit de participació, amb 86 persones inscrites, que es van agrupar en 21 equips, principalment alumnat de grau de videojocs. A la pàgina web de l’esdeveniment podreu consultar tots els projectes que han participat, així com descarregar-los i provar-los gratuïtament.

En aquesta línia, el cap del Servei de Malalties Infecciones de l’Hospital de Bellvitge, Miquel Pujol, considera que “aquesta iniciativa i l’alta participació que ha tingut demostra la importància de conscienciar des de qualsevol canal i de forma rigorosa sobre com evitar la propagació de la COVID-19”.

ORIGINAL (10-04-2020)

La incubadora de videojocs GameBCN, amb el suport de la desenvolupadora barcelonina Social Point i la col·laboració de l’Hospital de Bellvitge, ha organitzat una game jam solidària amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre la necessitat de fer tot el possible per aturar la propagació del Coronavirus. Sota el nom de Fight Covid Jam, els i les concursants hauran de crear videojocs per a dispositius mòbils que abordin o estiguin relacionats d’alguna manera amb les diverses mesures i recomanacions que tothom hem de d’adoptar per protegir-nos del virus i evitar-ne l’expansió.

Per si no esteu familiaritzats amb el terme, una game jam es tracta d’un concurs on es creen videojocs des de zero basats en una temàtica específica, havent-los de presentar a un jurat en un termini que acostuma a ser d’entre 24 i 72 hores. Els detalls de la temàtica es concreten just quan comença el compte enrere, així que, a banda de la capacitat de desenvolupament, és important improvisar-ne una idea fidel i original alhora. L’únic requisit per participar a la Fight Covid Jam és ser major de 14 anys; t’hi pots inscriure fins a la mitjanit del 14 d’abril omplint aquest formulari. El 16 d’abril a les 9:00h es concretarà la temàtica, mentre que els projectes es podran lliurar fins el 19 a les 12 de la nit.

Encara que cadascú haurà d’aprofitar el seu coneixement (també es pot participar en equip) i els mitjans disponibles a casa seva, l’organització habilitarà un servidor de Discord tant per gestionar la jornada (informació, dubtes, comunicació entre participants, etc.) com per ajudar i assessorar els equips durant el desenvolupament del projecte. Per altra banda, el jurat el compondran membres de GameBCN, Social Point i l’Hospital de Bellvitge; es valorarà des de la qualitat visual i mecànica fins a l’utilitat temàtica.

El veredicte serà el 20 d’abril a les 18:00h. Tots els projectes es podran descarregar gratuïtament des de la mateixa pàgina web de la jam. A més a més, l’equip guanyador s’emportarà 2.000€ i podria rebre finançament dels promotors de l’esdeveniment per completar el desenvolupament del projecte i publicar-lo al mercat. Sense dubte, els videojocs sempre sumen; a veure amb què ens sorpreneu!