ACTUALITZACIÓ – 15/09/2020

Aquest dimecres 16 de setembre a les 18:30h se celebrarà la cinquena edició del Demo Day de GameBCN en una retransmissió virtual oberta a través de la web del programa. Els 5 equips participants presentaran els seus projectes davant d’un comitè d’experts del sector i respondran les preguntes del públic. També es podran descarregar versions de prova dels videojocs.

El programa d’incubació GameBCN ha ajudat els cinc equips participants a professionalitzar-se i impulsar-se cap a l’obtenció d’inversió que els permeti consolidar-se com a empresa i contribueixin a l’ecosistema d’estudis de videojocs local.

ORIGINAL – 16/03/2020

L’incubadora de videojocs GameBCN, situada al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona, ha donat el tret de sortida a la seva cinquena edició després de presentar el passat dijous els cinc equips seleccionats i els seus projectes. Durant sis mesos, formaran part del programa d’immersió especialitzada, el qual inclou formació teòrica i pràctica de primer nivell, mentoring en les àrees claus, un programa de beques vinculat a l’assoliment d’objectius, un espai de treball a les mateixes instal·lacions, la participació en algun dels esdeveniments més destacats del sector, com ara la Gamescom, i el suport d’un ecosistema únic dins de la indústria.

El màrqueting i l’analítica de l’usuari tindran un pes destacat en el programa. En més d’una ocasió hem vist com un estudi independent es veu obligat a tancar tot i tenir un gran producte entre les mans a causa de la deixadesa o mancança de coneixement en aquest àmbit. Així doncs, els equips treballaran amb l’objectiu de professionalitzar els seus processos productius i de desenvolupament, així com adquirir una visió comercial orientada al mercat i a l’usuari.

L’equip de GameBCN, dirigit per Simon Lee (director de Peninsula) i amb Oscar Sahun (productor indie i participant de la primera edició) com a program manager està format per professionals amb una àmplia experiència i llarga trajectòria dins del sector com Gerard Fernández, David Darnés, Liam Patton i Daniel Candil. A més a més, totes les formacions del programa d’incubació les imparteixen professionals de companyies destacades com King, Ubisoft, Gameloft o Social Point.

GameBCN Social Point

Amb el suport també de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora Peninsula, GameBCN es consolida com a incubadora especialitzada en videojocs, havent ajudat més de 30 equips, entre els quals s’han erigit casos de gran èxit com Aragami (Lince Works), STAY (Appnormals) o Etherborn (Altered Matter).

“Creiem que GameBCN té un paper fonamental en el desenvolupament de l’ecosistema del videojoc a Catalunya per l’impuls que suposa en aquesta creixent indústria creativa. Aquesta iniciativa permet a projectes que surten de les universitats catalanes emprendre en el món de l’empresa amb una solidesa professional que els ha de posar més proper l’èxit i la sostenibilitat”, declara la directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Marisol López.

Equips i projectes

The Pizza Situation (3Bytes)

Ja feia un temps que coneixíem i seguíem la pista d’aquest videojoc i el seu estudi. L’hem vist i provat a esdeveniments com l’IndieDevDay o el Nice One Barcelona. Us assegurem que és una de les propostes més esbojarrades que hem vist mai. I el millor és que funciona de meravella!

The Pizza Situation simula una interfície de xarxes socials on la narrativa surrealista i over-the-top es complementa amb les mecàniques bàsiques de joc: stalkejar, navegar, investigar i manipular a través de les xarxes socials. Veus un text sospitós? Guarda’l! Una imatge comprometedora? Envia-la! Pots fer servir tota la informació: coneix tots els personatges i converteix-te en un social hitman.

Monster Token (Coolmena Team)

Monster Token és un joc per a mòbils gratuït competitiu 1vs1 ambientat en la caça de monstres carismàtics, en el qual els jugadors han de competir per derrotar al seu rival. Atrapa monstres clàssics, utilitza els seus poders, competeix amb amics i guanya’t el reconeixement de tots els caçadors!

Dawn of Heroes (Ellipsis Games)

La foscor s’ha apoderat de tots els mons, però no tot està perdut: un grup d’herois ha sobreviscut a la caiguda dels mons i estan disposats a posar fi a aquest ocàs infinit. Descendeix a través de les masmorres més amenaçadores en aquest Roguelike trepidant per a mòbils, escull el teu propi camí, combina tots els teus poders i fes que torni a sortir el Sol una altra vegada!

Ugly (Magpie)

Ugly és un conte de fades d’horror psicològic amb mecàniques al·lucinants. Intercanvia el protagonista amb el seu reflexe per resoldre trencaclosques, derrotar enemics abominables i descobrir tots els secrets dins d’un palau on res és el que sembla.

The Deflecter (Arrowfist Games)

The Deflecter és un roguelike dungeon crawler en el qual hauràs de lluitar contra innumerables monstres en mons inimaginables, armat amb el teu bumerang, l’habilitat de deflactar i el poder de barrejar ADN per aprendre infinitat d’habilitats. Juga, mor i repeteix a través de frenètiques masmorres!

GameBCN the deflecter

Si voleu conèixer millor com funciona GameBCN, us convidem a donar una ullada a l’entrevista que vam fer fa uns mesos a Oscar Sahun o visitar la seva pàgina web. Bona sort i ànims als cinc equips!