ACTUALITZACIÓ (22/05/2020)

Ja coneixem els primers noms de la graella de ponents que participaran en les diverses conferències i xerrades en línia del Gamelab Live 2020. Tot i les circumstàncies excepcionals d’enguany, l’organització ha aconseguit reunir personalitats de tant o més renom i interès que en edicions anteriors, com ara Shawn Layden (Expresident de Sony Worldwide Studios), Tim Willits (Doom 3), Kate Edwards (Global Game Jam) o Richard Lemarchand (Uncharted). A la seva pàgina web podeu consultar totes les confirmacions. Recordeu que les inscripcions ja estan obertes i són gratuïtes per al públic general.

ORIGINAL (30/04/2020)

Arran de la situació excepcional provocada per la Covid-19, diverses fires i exposicions de videojocs han hagut de canviar els seus plans o, en el pitjor dels casos, cancel·lar l’edició d’enguany. Per sort, el Gamelab, un dels esdeveniments de referència, no només a Catalunya, sinó també a escala internacional, es manté en peu; se celebrarà de forma virtual del 23 al 25 de juny sota el nom de Gamelab Barcelona 2020 Live. De la mateixa manera que les edicions anteriors, oferirà un programa ben nodrit de ponències, seminaris, tallers, xerrades magistrals i col·loquis amb ponents del més alt nivell. Així doncs, l’única diferència serà el seu caràcter en línia.

Concebut com un espai de reflexió i debat sobre el valor dels videojocs i les tendències de mercat, el Gamelab sempre s’ha caracteritzat per adreçar-se principalment a professionals i estudiants del sector, però el format excepcional d’enguany permetrà que sigui molt més accessible per al públic aficionat. Les inscripcions s’obriran aviat a la seva pàgina web i seran gratuïtes per les principals conferències. No obstant això, l’organització també ha preparat serveis addicionals amb tarifes reduïdes enfocats al desenvolupament de la indústria i a les àrees més creatives, així com les habituals àrees de networking.

Gamelab

Entre les activitats d’aquesta edició, pendents encara de detallar, tornarà a tenir cabuda el lliurament dels Premis Nacionals a la Industria del Videojoc, una cerimònia que reconeixerà els millors projectes desenvolupats a Espanya durant l’any passat. Finalment, l’organització destaca el creixement del sector a Catalunya, “on la industria ha aflorat en aquests últims anys, coincidint amb la celebració del congrés”.

Des de la seva primera edició del 2011, el Gamelab ha aconseguit reunir cada any les personalitats més influents del sector, com ara Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros, The Legend of Zelda), Hideo Kojima (Metal Gear, Snatcher), Shuhei Yoshida (Sony Worldwide Studios), Jade Raymond (Assassin’s Creed, Splinter Cell), Toru Iwatani (Pac-Man), Shinji Mikami (Resident  Evil), Amy Henning (Uncharted),  Jordan Mechner (Prince of Persia), Cliff Bleszinski (Unreal, Gears of War), Peter Moore (Electronic Arts), Ian Livingstone (Tomb Raider, Games Workshop) o Mike Sepso (MLG, Vindex).