Amb aquesta cançó va ser com Playstation Japó va introduir la nostra estimada protagonista, Kat, dins de les nostres PS Vita. Una noia cau del cel, acompanyada d’un gat negre i una poma. Sense cap tipus de records, ens perdem en una fascinant, carismàtica i original aventura que ens enamorà. Avui volem fer una mica de justícia i descobrir-vos, si no la coneixeu, una de les sagues més infravalorades del món dels videojocs: Gravity Rush (ens centrarem en el 2).

El joc de seguida ens introdueix la mecànica que serà recurrent durant tota l’acció: la possibilitat d’alterar la gravetat, permetent-nos volar pels aires realitzant accions ofensives, com per exemple cops de peu voladors, així com utilitzar alguns objectes com a armes, podent-los llançar contra els enemics. També tindrem atacs especials; podrem crear un forat negre o atacs físics molt poderosos que acabaran amb qui se’ns posi per davant.

Gravity Rush 2

Arribats a aquest punt, ens trobem enmig de Hekseville, una de les zones principals, sense saber massa bé què hem de fer. La història comença amb un munt d’enigmes que a poc a poc anirem desentrellant: per quin motiu podem alterar la gravetat? Una misteriosa noia acompanyada d’un corb també pot fer-ho, qui és? Sembla que som algú important, però ens tocarà jugar fins al final per saber-ne més…

Per acabar-ho d’adobar, apareixen uns monstres anomenats Nevi que ens faran la vida més difícil. A la vegada, coneixerem un munt de personatges carismàtics, com ara el nostre policia i ajudant Cyd o alguns éssers que diuen ser els creadors de l’univers, però també enemics ben peculiars; un tal Alias se’ns creua pel camí i ens assegura ser qui està darrere dels atacs. Serà cert? No tot és el que sembla.

Gravity Rush 2

Identitat és la paraula que defineix la saga a la perfecció; ens proposa una jugabilitat única, personatges amb els quals crearem vincles de seguida i una història ben marcada i amb una profunditat apropiada per crear un món fantàstic memorable, així com personatges que contínuament busquen la seva pròpia raó de ser i quin és el seu passat, un gran motiu per continuar amb la trama fins al final.

Ens trobarem amb missions molt diverses i alhora entretingudes que sovint ens exigiran força habilitat per superar-les. Ens enredarem en lluites contra els Nevi i situacions en les que haurem de buscar a certes persones per aconseguir informació. Fins i tot ens posarem en la pell d’un repartidor de cartes que ens demanarà aprofitar els nostres poders per accedir a les zones més elevades o arribar a un punt de la ciutat amb el menor temps possible. Viurem situacions que ens posaran la pell de gallina: haurem d’infiltrar-nos en una fortalesa flotant, ajudar a un grup de nens i joves que han caigut al fons d’una cova o resoldre la batalla social que existeix entre la burgesia i els barris més pobres.

Imprescindible no és un qualificatiu que utilitzi a la lleugera, ja que és difícil jutjar de forma generalitzada, però no me’n  puc estar aquesta vegada. Potser no es tracta d’una saga per a tothom, però si us atrau mínimament, és una aposta segura. Ens ofereix innovació, bona història, personatges que no acostumem a la majoria de videojocs i una jugabilitat que no trobareu enlloc.

No obstant això, tot i ser una gran exclusiva de PlayStation, amb més de 100 milions de consoles arreu del món, les vendes han estat exageradament baixes. De fet, a Espanya s’han venut només unes 2.000 unitats, una xifra molt injusta tenint en compte el que tenim davant. Ara mateix podeu trobar ambdues entregues a PS4 per poc més de 20 euros cadascuna, mentre que a PS Vita hi teniu la primera a menys de 15 euros. Fareu una magnífica compra i alhora una mica de justícia amb la saga.