Kickstarter està sent una de les claus perquè cada vegada tinguem a l’abast més videojocs en català. Només unes setmanes després de finalitzar la reeixida campanya d’Elementallis, ara és l’equip de GRUNND qui busca finançament per fer realitat el seu projecte. Es tracta d’una aventura gràfica d’apuntar i clicar amb un estil artístic dibuixat a mà i molt pes narratiu, situat en un món força obscur i surrealista inspirat en les obres de Franz Kafka i David Lynch.

Alhora, es desmarca una mica del gènere amb ubicacions construïdes com si es tractés d’un videojoc de plataformes i trencaclosques fora de tota lògica. Viatjarem a un lloc aparentment ordinari que a poc a poc es presenta com un món cruel amb el seu propi Déu i ordre: “Cansat d’un dia de treball de 9 a 5, t’adorms al tren de camí a casa. Et desperten a l’última parada, en una estació desconeguda. Necessites trobar el camí de tornada a casa. És més fàcil dir-ho que fer-ho. La gent que coneixes està una mica fora de si i l’aire té un poder eteri i omnipotent, surant més enllà dels teus sentits”.

GRUNND va començar a gestar-se el 2019 i fins ara s’ha finançat de forma privada, treballant-hi un equip de 8 persones. Ara que ja han publicat una demo dels primers mons, demanen ajuda a la comunitat de Kickstarter per poder desenvolupar la resta del videojoc a temps i amb garanties. Tot i ser un projecte iniciat des de Letònia, arribarà en català gràcies a la traducció del col·lectiu Ce Trencada.

Podeu participar en la campanya des d’avui fins al migdia del 28 de juliol si us ha cridat l’atenció el projecte. Penseu que la majoria de videojocs en català que estem gaudint aquests últims anys passen abans per la prova de Kickstarter, així que el suport de la comunitat és decisiu per no trencar aquesta bona tendència. Més encara si GRUNND triomfa i pot servir d’exemple per altres estudis internacionals.