Sempre que acaba l’E3 o qualsevol altre esdeveniment, acostumem a destacar els videojocs més importants o els anuncis que més han impactat i deixem enrere els més petits. Nosaltres intentem destacar tot tipus de propostes, per això avui parlarem del Wholesome Games i Guerrilla Collective, dos esdeveniments que van presentar un munt de videojocs molt interessants i sobretot, molt bonics de veure. Aquí teniu els que més ens van captivar!

Garden Story

Què pot ser millor que viure envoltat de natura, amics i amb un munt de coses per fer? Ara bé, potser no és com us l’imagineu… I si us diem que els habitants d’aquesta vila són verdures? I si us diem que també haureu de lluitar contra enemics que faran d’aquesta aventura una mica més fotuda del que semblava? Garden Story arriba Nintendo Switch, PC i Mac aquest any.

Spirit Swap

El millor d’aquest tipus de presentacions és que veiem videojocs de tots els gèneres, fins i tot d’alguns que encara s’estan gestant. Aquest és el cas d’Spirit Swap, un videojoc que combina la novel·la amb la música. Les nostres decisions determinaran com avança l’aventura i qui sap els secrets que descobrirem pel camí. Podeu donar suport al Kickstarter si us crida l’atenció.

Yokai Inn

Yokai Inn és un simulador de vida. Per uns motius que encara no coneixem, ens ha tocat fer-nos càrrec d’una posada, un negoci que haurem de tirar endavant sigui com sigui i aconseguir que s’hi quedin els clients. Haurem de preparar-ho tot: anar a buscar el menjar, deixar preparades les habitacions… El projecte encara està verd, però el que vam veure ens va agradar molt.

yokai inn guerrilla collective videojocs

Moonshell Island

Si busqueu un videojoc basat en els Zelda de 16 bits, esteu d’enhorabona: Moonshell Island és el vostre títol. Amb una paleta de colors meravellosa i unes animacions extraordinàries, ens tocarà resoldre trencaclosques força divertits i lluitar amb enemics entremeliats que ens faran la guitza mentre fem amics i descobrim els secrets de l’illa.

Skatebird

Si el que voleu és gaudir del joc d’skate definitiu, això és el que estàveu esperant. Skatebird és ben bé el que el títol promet: un ocell a sobre d’una taula de fusta amb rodes fent tombarelles i els millors trucs que se us puguin passar pel cap. S’estrenarà el 12 d’agost a Xbox, PC i Nintendo Switch.

Snacko

A Snacko les possibilitats són infinites. Viurem una vida tranquil·la en un poblet envoltats de natura i d’un munt d’amics que ens animaran a millorar el lloc on vivim. Podrem construir un munt d’edificis, anar a buscar materials, tenir el nostre propi vehicle… arribarà a Switch i PC l’any que ve.

Toodee and Topdee

Aquesta vegada estem davant d’un enginyós joc de plataformes i puzzles en què haurem de canviar d’espai i de personatge per superar cada nivell. Suposem que us costa imaginar el que estem dient, així que doneu-li un cop d’ull al tràiler i sabreu exactament a què ens referim.

Letters

A Letters ens posarem a les sabates de la Sarah, una noia tímida que haurà de fer tot el possible per expressar-se com cal a través de cartes. La nostra funció serà la d’intercanviar les paraules i moure-les de lloc per dir el que toca; teniu una demo a Steam per si el voleu provar.

Tracks of Thought

Si combinem un apartat artístic molt ben parit amb una bona història i un combat RPG basat en cartes, ens acaba sortint Tracks of Thought. Un videojoc en què haurem de fer un viatge introspectiu (així el descriu l’estudi) on les nostres decisions en determinaran el futur. També teniu una demo a Steam.

TASOMACHI: Behind the Twilight

Tasomachi ens narra la història de la Yukumo, una noia que viatja amb un vaixell volador que de cop i volta se li espatlla. Aterra en una ciutat on sembla que no hi ha ningú i, com que la nostra protagonista és molt curiosa, decideix explorar-la. Voleu saber com acaba la història? Ja el teniu disponible a PC.

Unpacking

L’esdeveniment ens va deixar videojocs sorprenents com Unpacking, en què haurem de treure els nostres objectes de les capses i desar-les al lloc on toca. Un concepte molt simple, però que sumat a l’estil gràfic i artístic ens va semblar una genialitat. En podeu provar la demo a PC.

BattleCakes

A Battlecakes el nostre objectiu serà derrotar a tothom que se’ns posi al davant. Ho podem fer de la manera clàssica (fotent llenya a tort i a dret) o intentar fer-nos amic d’aquell qui ens molesta. Podrem personalitzar el nostre dolç personatge de mil maneres i escollir com afrontar els problemes.

Behind the Frame: The Finest Scenery

Behind the Frame és un videojoc maquíssim en què haurem d’ajudar l’artista a crear l’obra magna. Ho haurem de fer de mil maneres diferents i completant alguns trencaclosques. Proposta única i personal que potser us fa saltar alguna llagrimeta.

Firegirl

Aquest videojoc és ben senzill: som una noia que acaba d’entrar al cos de bombers i el nostre objectiu serà rescatar totes les persones que puguem amb l’ajuda de la nostra destral i la mànega.

Arcade Paradise

Si heu crescut entre els ’80 i el 2000, Arcade Paradise és un videojoc que us traurà un somriure. Serem qui regenti un local ple d’arcades, però el millor de tot és que hi podrem jugar a tots!

Rubi: The Wayward Mira

Durant la conferència de Guerrilla ens va cridar molt l’atenció aquest metroidvania 2D en què ho tenim tot en contra i bàsicament hem de tirar endavant sigui com sigui. La mort és a tot arreu… ens salvarem?

Aquests són alguns dels videojocs que es van presentar i vam apuntar a la llibreta. Semblen molts, però tingueu en compte que en van aparèixer més d’un centenar! Els trobareu tots a la pàgina dedicada a Steam. Us recomanem que li doneu una ullada si us moveu per l’escena indie, n’hi ha de tots els colors!