El Festival Internacional de continguts audiovisuals de Catalunya, que enguany ha incorporat la categoria de millor videojoc, ha premiat Hell of an Office, de la desenvolupadora barcelonina 43 Studios, “per la seva originalitat conceptual i la projecció de l’empresa”. Malgrat que encara no s’ha estrenat, li seguim la pista des de fa temps, ja que l’hem pogut provar en diversos esdeveniments: es tracta d’un plataformes en primera persona en què la nostra oficina s’ensorra i es converteix en un infern que a poc a poc es va inundant de lava. I com ja espereu llegir... sí, està disponible en català!

Nascut com a projecte de final de grau universitari (ENTI-UB), Hell of an Office té previst oferir-nos més d’un centenar nivells que nosaltres, un oficinista frustrat, hem d’escalar amb l’ajuda d’una grapadora ben peculiar i arribar al final abans que la lava ens engoleixi. Hi trobarem diverses mecàniques, però la dinàmica principal serà saltar i fer dash a través de les plataformes, que seran les restes de l’oficina.

Infern, primera persona, escapar… No us recorda una mica a Infernium tant per temàtica com per estil visual? No és casualitat, ja que el desenvolupador independent i professor d’ENTI-UB, Carlos Coronado, va ser qui va tutoritzar el treball de fi de grau de l’equip, que ara busca traslladar-lo al mercat. En aquest cas, el factor contrarellotge és força més marcat, fins al punt de poder competir pel millor temps i ser un videojoc d’habilitat atractiu per a speedrunners. Podeu fer-ne el tast amb la demo disponible a Steam.

Cal destacar que, a banda de Hell of an Office, optaven a guanyar el guardó quatre videojocs que també podem o podrem gaudir en català: Sword of the Necromancer (Grimorio of Games), A Tale of Paper (Open House Games), Steam Highwayman (Cubus Games) i Tamite (Eutiquiano Games). També hi estaven nominats Crash Bandicoot: on the run! (King Barcelona) i Die After Sunset (PlayStark Games), mentre que el projecte educatiu CodedArena (Coded People) va rebre una menció especial del jurat.