Aquest difícil any ens està posant a prova a tothom; alguns ho passem millor que altres, però el cert és que el món no s’atura. La indústria cultural i del videojoc no n’és una excepció; les companyies segueixen anunciant nous títols. Amb l’absència de l’E3 i altres esdeveniments habituals, els pesos pesants ja han mogut fitxa pel seu compte. PlayStation, Xbox i Nintendo ja han posat una marxa més i sembla que encara hi ha molta teca per arribar, però avui ens centrarem en un dels casos més recents: l’anunci de Pokémon Unite.

Pokémon Unite serà un videojoc MOBA al més pur estil League of Legends que arribarà a dispositius mòbils i Nintendo Switch de la mà de Tencent, responsables de Call of Duty Mobile i PUBG. La seva presentació va escandalitzar una part important de la comunitat (i sorollosa, tot sigui dit). Certament, creiem que The Pokémon Company no va saber escollir la millor manera ni el millor moment per presentar-lo, però també és evident que el públic al qual es dirigeix aquest videojoc no és el que s’ha criat amb els videojocs clàssics de la saga.

Si parlem de clàssics, cal recordar que fa poc s’ha anunciat New Pokémon Snap i que l’anunci d’un nou Pokémon Let’s Go o un remake de Sinnoh encara són completament factibles a curt o mitjà termini; Pokémon és la gallina dels ous d’or de Nintendo, així que sempre hi haurà videojocs de tota mena.

La pela és la pela i està clar que s’han d’aprofitar dels gèneres i propostes que més venen, però el que vull transmetre amb aquesta breu reflexió és una crida a la calma; no s’han oblidat dels jugadors veterans. I no només faig referència a Nintendo; aprofito per eixamplar-ho a Playstation, que ja va demostrar que hi ha propostes per a tothom (el millor exemple és presentar alhora els dos models de PS5). De la mateixa manera, Microsoft ha presentat molts videojocs que no són de caràcter blockbuster, però sabem que hi ha un Halo (entre altres pesos pesants) escalfant motors.

Recordeu quan vam veure anuncis com Kid Icarus Uprising, Fire Emblem Awakening o Pilotwings per Nintendo 3DS? O la gran revifada al llarg dels últims anys de Ratchet and Clank o Gran Turismo? Què me’n dieu de The Last Guardian o Shenmue 3, que semblava que mai arribarien?

pokemon presents new pokemon snap videojoc

Anem acabant; no sempre anunciaran tot el que espereu amb candaletes, però no us deixeu emportar per les emocions i recordeu que tot allò que us agrada arribarà tard o d’hora (més d’hora que tard, ja que el ritme de la indústria ja és frenètic). No us podem assegurar que el remake de Sinnoh o Let’s Go Johto acabin veient la llum, però de ben segur el pròxim anunci serà tan o més il·lusionant. Posa’t en la pell dels fanàtics de Pokémon i aficionats als MOBA i celebra amb ells l’anunci de Pokémon Unite, malgrat que no et faci el pes; ben aviat segur que estarem nosaltres d’enhorabona!