El passat dia 10 d’octubre fou el Dia Mundial de la Salut Mental i, com és habitual, molts creadors d’arreu del món i de diverses branques culturals es van posar d’acord per fer-ne difusió i compartir-ne tota classe d’informació relacionada: tipologies de malalties, experiències personals, desenvolupaments, possibles tractaments…

I per descomptat, el món del videojoc sempre hi té alguna cosa a dir. L’estudi olotí Jellyworld ha presentat In My Brain, un videojoc educatiu en 2D i un estil artístic pixelat que tracta les malalties mentals. Adreçat principalment a adolescents, ens proposa sortejar diversos nivells de trencaclosques i plataformes mentre eliminem enemics i recol·lectem una espècie d’esferes informatives que ens expliquen com és conviure amb una malaltia mental i quins són els seus efectes en el dia a dia.

Controlarem en Nano, una nanopartícula que s’endinsa en la ment de les persones i les ajuda a superar els seus problemes. S’hi tracten malalties com l’esquizofrènia, el trastorn de bipolaritat, l’anorèxia o la depressió. A més a més, s’ha desenvolupat amb l’assessorament d’especialistes en psiquiatria i pedagogia, així com amb la col·laboració del coneixement i les experiències de pacients reals.

In My Brain, que podrem gaudir en català, s’estrenarà a PC (Windows i Mac) i es podrà descarregar gratuïtament des de la pàgina web de l’associació El Paraigua i Steam a partir de finals d’any.

A banda d’aquest nou videojoc, Jellyworld ja ha desenvolupat altres títols educatius o d’esperit similar, com Women’s Quiz (visibilitzar dones històriques de diversos àmbits), 3 Chicas in Tech (aproximar les nenes amb la ciència i la tecnologia) i Trainpunk Run (homenatjar dones pioneres en l’aviació).