L’Indie Dev Day és una fira que abraça tot tipus d’activitats i iniciatives relacionades amb el món de la creació independent: les primeres edicions se celebraren al canòdrom de Barcelona, amb la edició de l’any passat, la organització va fer una passa de gegant: la fira es celebrà a les cotxeres de Sants, un recinte molt més gran, en el que el nombre d’equips, ponències i activitats augmentà considerablement.

Aquest any els organitzadors de la fira han agafat el bou per les banyes: aquesta sisena edició de la fira es va dur a terme a la Farga de l’Hospitalet els dies 8, 9 i 10 de setembre. Amb 8500m2 d’espai d’exhibició, la fira va acollir a molts més equips desenvolupadors, botigues i comerços de caire independent, carpes i zones dedicades a estudiants, espais de meetups (congregacions en que es reuneixen equips amb interessos similars), l’escenari principal, la zona de la Retrobarcelona i, fins i tot, un espai on menjar a gust.

D’entre les desenvolupadores i distribuïdores destacades podem trobar equips com: Jandusoft, SelectaPlay, Meridiem Games, Tesura, Raw Fury, Level Up, Focus, Gameloft, Grimorio Of Games, 2Awesome Studio, Chibig, The Game Kitchen, Nebuloid Team, Mango Protocol, Larian Studio, Little Arrow Games, Lebrilope Studio, Koala In a Box, Ink Casters Games, Appnormals, The Twisted House, Moonmana, Blitworks, Troglobytes, Poison Pill Games o Croissantcatgames.

Per si no fos prou, hi va haver activitats de tot tipus: a l’escenari principal hi havia un gran ventall de conferències i exposicions com la de Gamebcn (la incubadora d’equips independents per excel·lència de Barcelona). Per altra banda hi havia l’espai SAGA , una zona en la que hi varen participar companyes de la comunitat en català com Nintenhype, CeTrencada o Xboxers Catalans, els amics de la Revista LOOP o les FemDevs.

A continuació, i com us hem dit abans, hi havia una zona dedicada a botigues de caire artesanal (gran part del material que hi havia estava fet a mà) com per exemple 3D Colors, Market Browin, Avalon Fortune, Asu Inui, Artesania Nero, Pick Chick o Gamer_Beads. La Retrobarcelona hi era amb una taula amb unes pantalles, consoles i videojocs que podíem gaudir a tota hora, malauradament no hi havia arcades o pinball. A l’altra banda de la entrada principal, hi havia la zona dedicada a estudiants en la que hi havia la ENTI, la Universitad de Coruña o la Escola Deià.

La nostra experiència no ha pogut ser més bona: hi ha hagut més i millor en tots els sentits. L’Indie Dev Day és una fira que creix any rere any i que ha superat les nostres expectatives; han aconseguit reunir a un gran nombre d’equips i expositors, fer conferències i tenir, a més, espais de coworking i espais de trobada. Tenim moltes ganes de veure com evoluciona l’esdeveniment; no hi podeu faltar pas l’any que ve si us atrau el món del videojoc.

Volem agrair, finalment, a la organització per cedir-nos un passi de premsa amb el que hem pogut entrar els tres dies. Us deixem el nostre vídeo per si voleu veure una mica més a fons com era la fira amb material visual i la nostra opinió. Com ho heu vist vosaltres? Deixeu-nos, si voleu, les nostres opinions a les nostres xarxes.