La desenvolupadora de videojocs IO Interactive, creadora de la saga Hitman, ha anunciat l’obertura d’un nou estudi a Barcelona. Segons la companyia danesa, treballarà braç a braç amb les altres dues seus, situades a Copenhagen i Malmö, en tots els seus projectes en actiu: el mateix Hitman, Project 007 (basat en l’univers James Bond) i una nova IP que encara no han anunciat. Aquest nou moviment estratègic serà l’eix clau de la seva expansió durant els pròxims anys, amb un futur que defineixen “més emocionant que mai” després de consolidar-se com a empresa independent.

De fet, IO Interactive cataloga totes tres divisions com a estudis d’èlit. Això significa que tindran el mateix pes dins del desenvolupament dels projectes (una filosofia semblant al codesenvolupament d’Ubisoft, que també té una seu força important a Sant Cugat). A hores d’ara, el nucli de l’equip ja s’ha instal·lat al centre de la ciutat, però encara hi ha diversos llocs de feina oberts. Un dels seus objectius serà el d’establir una dinàmica de treball i entorn òptims per atraure el millor talent professional.

io interactive hitman 3

“IOI Barcelona serà el tercer estudi que suma esforços per crear experiències extraordinàries per la comunitat de jugadors. Comptem amb desenvolupadors apassionats i amb ganes de crear impacte en la indústria. Tothom a IOI té un paper important, independentment d’on estiguin. Penseu com si fos un sol estudi amb múltiples localitzacions”, ha explicat el CEO de la companyia, Hakan Abrak.

IO Interactive va ser fundada el 1998 i ràpidament es va integrar a la distribuïdora Eidos Interactive, que alhora va ser adquirida per Square Enix. No obstant això, el 2017 va donar el pas de convertir-se en un estudi independent, conservant els drets de la saga Hitman. Així doncs, una altra marca de renom aposta per Barcelona com a nucli d’expansió, tal com ja van fer THQ Nordic, CI Games o Smilegate.