King, una de les desenvolupadores de videojocs per a dispositius mòbils més importants del món i responsable de sagues d’èxit com Candy Crush, Pet Rescue, Farm Heroes o Bubble Witch, ha inaugurat la seva nova seu a Barcelona, la segona més gran de la companyia. Situada al districte 22@ i amb gairebé 7.000 metres quadrats d’espai repartits en sis plantes, acollirà una plantilla d’uns 600 treballadors de més de 45 nacionalitats amb un marge de creixement d’un 10%.

Sense dubte, es tracta d’una de les oficines d’empreses del sector més espectaculars que hem vist mai. S’han dedicat espais per fomentar el treball col·laboratiu, com ara diverses sales de sofàs i zones d’oci (tenis taula, videojocs…). També compta amb terrasses a l’aire lliure; fins i tot hi ha un estudi de gravació de música! Tot i això, el més innovador és el disseny de la sala de servidors. S’ha construït una sala amb l’última tecnologia en climatització, extinció d’incendis i aïllament acústic que permet a qualsevol visitant contemplar la capacitat tecnològica de King. Extravagància o genialitat?

A la nova seu s’hi duran a terme totes les tasques del cicle de producció complet d’un videojoc; des de la primera conceptualització del títol i tot el seu desenvolupament fins als departaments de màrqueting, finances, serveis tècnics o recursos humans, els quals treballaran coordinadament amb tots els altres equips distribuïts a altres grans ciutats arreu del món.

King es va establir a Barcelona el 2012 amb un petit equip de 20 treballadors, passant a tenir-ne 600 en només 7 anys. A l’acte inaugural, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que “l’obertura d’aquesta seu de King a Catalunya és un exemple de la nova indústria del coneixement que volem per al país. L’element més important per captar projectes com aquest és el talent. En el cas de King, més de la meitat dels treballadors són estrangers, un exemple de multiculturalitat que dóna com a resultats el projecte d’avui” .

Per altra banda, el vicepresident i director d’Estudis de King, Oriol Canudas, ha reafirmat el lideratge de Catalunya en el sector dels videojocs a nivell estatal: “Barcelona és la capital de la indústria dels videojocs de l’Estat espanyol, un sector amb molt bones perspectives per seguir creixent any rere any”. King té actualment una comunitat activa de més de 250 milions de jugadors i jugadores.