Alguna vegada heu pensat com seria jugar un partit de FIFA en català, acompanyat de la locució i els comentaris dels vostres periodistes esportius de referència? Marcar un gol amb Messi i que el canti Joan Maria Pou? Escoltar l’oportuna observació tàctica de Ricard Torquemada? Un any més, coincidint amb l’estrena del videojoc, la comunitat de jugadors ha alçat la veu per demanar a Electronic Arts que hi inclogui el català en pròximes edicions.

Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una nova petició dirigida a EA al seu portal Canvia.cat (semblant a plataformes com Change.org) per demanar que es pugui configurar el videojoc en català, tant la interfície com a les retransmissions. A hores d’ara, la campanya està a punt d’assolir les 20.000 signatures i compta amb el suport de periodistes i altres referents a les xarxes socials.

Encara que Electronic Arts mai sembla massa interessada a escoltar la comunitat (hi ha hagut diversos moviments i peticions sense èxit des de FIFA 16), cal tenir en compte que incloure retransmissions en català suposa una inversió important que l’empresa no farà si no hi veu la necessitat.

És un fet que les vendes de FIFA a Catalunya són tant o més altes que a la resta de territoris tot i no incloure el català (realment, la majoria de videojocs en català són d’estudis independents i locals). És per això que cal eixamplar l’abast de la campanya i fer pressió més enllà de manifestar-ne el desig.