Nintendo va sempre a la seva bola. Al llarg de la història, ha pres decisions o ha optat per polítiques de mercat que han causat força sorpresa i debat entre la comunitat; algunes els hi han sortit molt bé, d’altres no tant. Alguns exemples podrien ser l’ús dels cartutxos pels videojocs de la Nintendo 64 o el mini DVD de la GameCube. Per la seva banda, Nintendo Switch, utilitzant també cartutxos en ple 2020, està sent un èxit en tots els sentits. Certament, nosaltres, com a consumidors i fanàtics de la companyia, no podríem estar més contents. Ara bé, encara que no tenim res important per retreure, sí que ens agradaria tractar una espineta que ja fa temps que tenim clavada i no acabem d’entendre per què Nintendo no hi aposta més fermament.

On està la meva figureta?

A la majoria de nosaltres ens agraden les edicions especials i les peces de col·leccionista: amiibo, pins, targetes, caixes metàl·liques, llibres d’art… Articles que acompanyin el mateix videojoc i ofereixin extres que n’enriqueixin l’experiència global. Certament, Nintendo mai ha aprofitat del tot el potencial d’aquesta mena de productes ni ha estat un pilar dins dels seus plans de venda. Ara bé, sabent que probablement tenen un dels públics més propensos a afluixar la mosca, que la comunitat ho està demanant i que Nintendo Switch gaudeix d’una gran popularitat, per què no s’hi esforcen una mica més?

Per exemple, Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon Espasa/Escut, Dragon Quest XI o Splatoon 2 no han tingut edicions especials com calen. Llançaments i sagues tan importants com aquestes amb una base fanàtica tan forta mereixen un producte d’aquest estil a l’alçada que, com deiem, ampliï el rerefons del joc o ofereixi articles exclusius (la Pokéball Plus i el DLC del Mew de Pokémon Let’s GO no compta).

L’únic que podem destacar en aquesta línia és la constant producció de noves sèries d’amiibo. Tanmateix, ens trobem que encara no se n’ha fet cap de Dragon Quest o Fire Emblem Three Houses. En canvi, sí que n’hi ha de Monster Hunter o Diablo, dues sagues no tan pròximes a la companyia.

switch amiibo

Castells de vent

Una de les funcions que més van cridar l’atenció de Nintendo Switch és la de poder treure i col·locar els joy-con i fer-los servir com a comandament extern. Quan van sortir-ne els primers models, vam embogir de tan bé que lluïen, somiant ja amb les combinacions i dissenys que se’n podrien fer. Doncs bé, finalment resulta que, tot i tenir-ne d’uns quants colors, ni de lluny tenim totes les possibilitats que esperàvem, menys encara edicions especials temàtiques de sagues o personatges de la casa.

Si bé és cert que n’hi ha alguns que molen molt (verd i rosa, morat i taronja, grocs…), creiem que no és suficient. Com pot ser que no n’hi hagi cap d’inspirat en The Legend Of Zelda, Pokémon o Fire Emblem? Per què no permeten comprar-los individualment o, fins i tot, personalitzar-los com ofereix l’excel·lent Xbox Design Lab? Seria una bogeria absoluta. Com a mínim, n’han fet uns d’Animal Crossing per l’edició especial de la consola; els vam reservar des del primer dia, però segueix quedant-se curt.

switch animal crossing

A més a més, creiem que falten accessoris. Grips per jugar més còmodament en portàtil (en tinc uns, per exemple, que no hi caben quan la consola està al dock, havent-los de treure i posar constantment), fundes per transportar-la, adhesius per personalitzar la base o els comandaments… I no només per part de Nintendo; per alguna raó que desconeixem, altres empreses externes tampoc tenen massa material tenint en compte el joc que dóna la consola en aquest aspecte.

Potser som uns somiatruites, però a Nintendo no li faria cap mal treballar una mica més en aquesta mena de complements i detalls de cara a l’usuari, almenys per a Switch; s’està desaprofitant aquesta faceta de la consola i de la marca en general. Per acabar, volem compartir amb vosaltres un recopilatori de dissenys (extraoficials, evidentment) per als Joy-Con o el Wiimote. Què n’opineu de tot plegat?