Little Nightmares va ser una de les grans joies independents de 2017. Tarsier Studios i Bandai Namco van aconseguir que el gènere dels trencaclosques tornés a ser protagonista. Aclamat per la crítica gràcies a un genial disseny d’escenaris, una increïble ambientació i una atmosfera immersiva, és una traumàtica aventura de terror que ens va posar en la pell d’una nena atrapada dins d’un misteriós navili i perseguida per un munt d’ànimes corrompudes d’allò més pertorbadores.

A causa del seu èxit, fa uns mesos es va llançar Very Little Nightmares, una preqüela per a dispositius iOS que segueix la línia del seu germà gran. La protagonista desperta en un palau laberíntic ple d’enemics; haurem d’ajudar-la a escapar passant per totes les habitacions resolent els trencaclosques. Gràcies al premi de millor videojoc mòbil que va guanyar a la Gamelab 2019, vam descobrir que ha estat desenvolupada per l’estudi barceloní Alike. Però el millor de tot és que la podem gaudir en català! És una gran notícia que un videojoc tan important i gestionat per Bandai Namco, una de les empreses més grans del sector, hagi arribat en la nostra llengua.

Gràcies a la càmera zenital, una estètica atractiva i uns controls senzills però efectius, la jugabilitat de la versió d’ordinador s’adapta bastant bé a les característiques d’un mòbil o tauleta i jugar-lo en pantalla tàctil és força cómode i satisfactori. Si teniu un dispositiu iOS i us va agradar Little Nightmares, aquesta versió portàtil us deixarà un molt bon sabor de boca.

No és estrany que Tarsier i Bandai Namco hagin confiat en Alike Studio. L’estudi barceloní ja porta a les seves esquenes dos excel·lents videojocs de plataformes per a dispositius mòbils que han rebut pràcticament 5 de 5 estrelles de valoració. Per una banda, Love You to Bits ens proposa una aventura point and click de ciència ficció protagonitzada pel Kosmo, un explorador espacial que recorre tot l’univers en busca de les peces perdudes de la seva parella robot després d’un accident fatal.

Per altra banda, Bring You Home ens descobreix la història d’en Polo, un humil heroi alienígena que haurà de rescatar la seva mascota segrestada. La particularitat d’aquest títol rau en que controlarem el mateix nivell en comptes del protagonista, canviant i ordenant les peces per obrir-li camí.