En aquesta nova entrega de “la vida entre píxels” vull continuar aprofundint en videojocs oblidats o que passen més desapercebuts, ja que són obres d’estudis més petits, però de gran qualitat desde el meu punt de vista. Avui parlarem de Blasphemous (The Game Kitchen) i de Dead Cells (Motion Twin). Espero que gaudiu tant com jo d’aquestes meravelles del píxel!

Blasphemous

Blasphemous és un metroidvania d’acció, rol i plataformes en 2D no lineal amb una estètica pixel art desenvolupat per l’estudi espanyol The Game Kitchen fa tot just un any. Haurem d’explorar un món tenebrós i de fantasia anomenat Orthodoxia tot enfrontant-nos a enemics terrorífics, criatures perilloses, cavallers errants, penitents i molts més elements del folklore espanyol i la Setmana Santa; tot mentre superem trampes mortals i explorem una gran quantitat de zones fosques i barroques.

Disposem d’uns controls senzills i pràctics, però no per això fàcils, ja que haurem de lluitar fent servir diferents estratègies per vèncer criatures de tota mena mentre intentem sobreviure a cementiris, boscos i temples esgarrifosos. Els creadors han espremut fins a l’últim píxel per aconseguir un sistema de combat brutal on massacrarem els nostres enemics i els executarem de les maneres més cruels i sanguinàries possibles; no és un joc apte per a tots els públics.

Així doncs, Blasphemous és un videojoc amb una personalitat única i un art visual molt autèntic i especial, propi dels anys 90 i les consoles de 16 i 32 bits; el recomano a qualsevol amant del pixel art i els metroidvania. Ara mateix el podeu trobar a Steam per poc més de 13 euros, encara que també està disponible a la resta de plataformes digitals de Nintendo Switch, PS4 i Xbox One.

Dead Cells

Dead Cells és un roguevania (roguelike i metroidvania) d’acció i plataformes en 2D amb mapes gegants per perdre’ns i explorar, una gran varietat d’armes, artefactes i zones secretes per descobrir. Parlem d’un videojoc pixel art desenvolupat per Motion Twin l’any 2017 del qual s’han venut tres milions de còpies i s’han realitzat 19 actualitzacions fins a dia d’avui tot i ser encara un gran desconegut.

Gaudirem de personatges molt ben detallats amb molt bones animacions i un disseny únic i molt cuidat. El joc incorpora un sistema de nivells i una progressió que ens permet desbloquejar millores permanents, factor que ho fa més interessant i menys frustrant en cas de morir, ja que sempre ens donarà la sensació d’haver avançat d’alguna manera en l’evolució del personatge. Si morim, perdem el nostre equip i els escenaris canviaran, regenerant la nostra experiència de joc en cada partida.

Per si no fos prou, tindrem un sistema de combat amb moltíssimes possibilitats i un gran marge per combinar més de 50 armes i màgies, unes plataformes molt entretingudes i uns enemics finals bastants durs de pelar. El podeu trobar ara mateix a Steam per tan sols 14’99 euros, així com a la resta de plataformes digitals de Nintendo Switch, PS4 i Xbox One.